Arvien vairāk sponsoru pauž satraukumu par FIFA apvainojumiem korupcijā (4)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Arī kompānija «Coca Cola», kas ir pasaules futbola jumta organizācijas FIFA partnere, paudusi nemieru ar balsošanu, kādā tika izvēlēta 2022. gada Pasaules kausa (PK) finālturnīra rīkotāja Katara, pirmdien informē «Japan Times».

«Coca Cola» vēlas, lai ļoti rūpīgi tiktu veikta iekšējā izmeklēšana, izmeklēšana, kādā veidā Katarai izdevies uzvarēt balsošanā. Svētdien ar līdzīgām prasībām klajā nāca trīs citi lielie FIFA sponsori - «Adidas», «Sony» un «Visa».

Minētās kompānijas ir starp sešiem galvenajiem FIFA sponsoriem, kuri kopā pagājušajā gadā ieguldīja apmēram 180 miljonus ASV dolāru.

Britu laikraksts «The Sunday Times» nesen rakstīja, ka ir ieguvis lielu daudzumu elektronisko vēstuļu un dažādu dokumentu, kas liecina par bijušā Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidenta Mohameda Bin Hamama, toreizējā FIFA Izpildkomitejas locekļa no Kataras iespējamajiem maksājumiem. Laikraksts apgalvo, ka Bin Hamams izmantojis netīras naudas fondus, lai maksātu amatpersonām, tādējādi iegūstot atbalstu cīņā par 2022. gada finālturnīru.

Bin Hamams 2012. gadā atkāpās no saviem amatiem FIFA un AFC pēc tam, kad FIFA Ētikas komiteja viņu uz mūžu atstādināja no futbola. Pēc apvainojumiem korupcijā FIFA izmeklē 2010. gadā notikušo balsojumu rezultātus, kad Katara ieguva tiesības rīkot 2022. gada un Krievija - 2018. gada PK finālturnīrus.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu