Jūlija sākumā Latvijā norisināsies Baltijas jūras Leģendu kausa trešais posms

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Maija vidū Somijā, Ahvenistes autotrasē, norisinājās pirmais Baltijas jūras Leģendu kausa posms («Baltic Sea Cup for Legends»), kurā uz starta stājās vairāk nekā 30 «Legends» klases automašīnas. Viņu vidū arī pagaidām vienīgais pārstāvis no Baltijas – Uldis Timaks. Reizē ar Baltijas autošosejas čempionātu, kas notiks 3. un 4. jūlijā, Leģendu kauss norisināsies arī Latvijā, tikko pēc rekonstrukcijas atvērtajā Biķernieku trasē, TVNET pavēstīja Baltijas salonautomobiļu čempionāta pārstāve Evita Tīdmane.

«Sagaidāms, ka Latvijā «Legends» kausu varētu apmeklēt līdz pat 30 dalībniekiem no piecām valstīm. Šādā skaitā «Legends» automašīnas Latvijā vēl nav redzētas, un sacīkstes solās būt iespaidīgas. Leģendu kausu Latvijā plāno apmeklēt «Legends» klases pārstāvji no Somijas, Gruzijas, Krievijas, Zviedrijas, Turcijas, viņu vidū arī vairāki šo valstu čempioni. Šobrīd Latvijā ir iegādātas jau piecas «Legends» klases automašīnas, kuras, visticamāk, būs redzamas uz starta arī Biķerniekos,» stāsta Baltijas autošosejas čempionāta galvenais organizators Andis Meilands. «Zinot, ka pavisam nesen savus spēkus šajā klasē ir pamēģinājis Haralds Šlēgelmilhs, nav izslēgts, ka Rīgā uz starta redzēsim arī viņu.»

Ahvenistes autotrasē, kas ir viena no sarežģītākajām autošosejas sacīkšu trasēm Eiropā un, iespējams, pasaulē, pie uzvarām pirmajā «Baltic Sea Cup for Legends» posmā tika Somijas pārstāvji. Lai arī vairākkārtējais Latvijas un Baltijas čempions kartingā un autošosejā Uldis Timaks Somijā spēkus izmēģināja jau iepriekšējā gadā, sportists atzīst, ka vēl ir daudz jāmācās: ««Legends» automašīna ļoti atšķiras gan no šosejas automašīnas, gan no kartinga. Braukšana ar to ir ļoti specifiska. Šobrīd līmenis Somijā ir ļoti augsts, un ne velti tas ir viens no spēcīgākajiem Leģendu čempionātiem pasaulē.»

«Noteikti iesaku pamēģināt gan jauniem, gan pieredzējušiem braucējiem – izmaksas ir salīdzinoši zemas, mašīna nopērkama jau gatava un konkurence ir fantastiska. Plānoju startēt gan otrajā kausa posmā Pērnavā, gan jūlija sākumā Rīgā,» sola Uldis Timaks.

Baltijas autošosejas čempionāts un Baltijas jūras Leģendu kausa trešais posms, kas norisināsies 3. un 4. jūlijā, būs pirmās sacensības, kas norisināsies Biķernieku trasē pēc vērienīgās rekonstrukcijas, kas tika sākta pagājušajā gada rudenī.

Par «Legends» automašīnu klasi

«Legends» ir budžeta autošosejas klase, kas pēdējos 15 gadus iekarojusi popularitāti visā Eiropā. «Legends» sporta automašīnu virsbūve ir veidota pēc Amerikas trīsdesmito gadu automobiļa izskata. «Legends» ir aprīkotas ar 1300 ccm «Yamaha» motocikla dzinēju un sver vien nepilnus 600 kilogramus, kas ļauj paātrināties līdz 100 km/h mazāk kā četrās sekundēs.

«Baltic Sea Cup for Legends» atlikušo posmu kalendārs:

27. – 28. jūnijs – auto24ring, Pērnava

3. – 4. jūlijs – Biķernieku trase, Rīgā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu