«Ghetto Games» atklāj jauno sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Otrdien, 13.maijā, īsi pēc plkst.19.00 Rīgā, Grīziņkalna sporta kompleksā (J.Asara iela 24, Rīga) notiks Latvijā lielākās jauniešu ielu kultūras un sporta kustības «Ghetto Games» jaunās sezonas oficiālais atklāšanas pasākums.

Kopā ar svinīgo atklāšanas pasākumu Grīziņkalna sporta kompleksā tiks rīkotas arī ielu basketbola sacensības. No plkst.14.00 līdz plkst.15.00 sacensībām varēs reģistrēties puišu un meiteņu komandas U12, U14 un U16 vecuma grupās, savukārt dalībnieki, kas dzimuši 1997.gadā un agrāk, sacensībām varēs reģistrēties no plkst.16.30 līdz 17.30. Plkst.15.00 uz laukuma cīņu sāks U12, U14 un U16 komandas, savukārt no plkst.18.00 savu izveicību pie basketbola groziem pierādīs gados vecākie sacensību dalībnieki. Par klātesošo noskaņojumu rūpēsies DJ Get Dizzy, pasākumu vadīs televīzijas personība Renārs Zeltiņš un «Ghetto Family» dibinātājs Raimonds Elbakjans.

Ghetto Games 6. sezonā kopumā notiks 160 pasākumi visā Latvijā. Visas vasaras garumā tiks rīkoti lielāki un mazāki Ghetto Games izbraukuma turnīri tādās Latvijas pilsētās kā Mārupe, Krāslava, Salaspils, Brocēni, Valka, Cēsis, Alūksne, Jūrmala, Jēkabpils un citviet. Bet Ghetto Games vasaras kulminācijas būs Ghetto Games festivāls Ventspilī, Sprite Slam Dunk konkurss Rīgā, Grīziņkalnā un grandiozais sezonas noslēguma pasākums 11.novembra krastmalā.

Ghetto Alianse – aktīvu jauniešu iniciatīvas projekts

«Šogad esam sākuši īpašu projektu – Ghetto Alianse, pateicoties kurai Ghetto Games tradīcijās norisināsies vairāk nekā 90 pasākumi Latvijas pilsētās un apdzīvotās vietās – Vecumniekos, Limbažos, Gulbenē, Sabilē, Olainē, Valmierā, Ozolniekos, Jēkabpilī, Rojā, Talsos, Siguldā, Ķekavā, Balvos un Rēzeknē,» stāsta Ghetto Games līderis Raimonds Elbakjans. «Ghetto Alianse ir īpaša ar to, ka šo pasākumu rīkošanas iniciatīvu pilnībā uzņemas vietējie jaunieši, bet Ghetto Games iesaistās tieši tik daudz, lai sniegtu padomu un «turētu roku uz pulsa», lai pasākumi notiktu labākajās Ghetto Games tradīcijās.»

Alianses ir paredzējušas realizēt tādas sportiskas aktivitātes visas vasaras garumā kā ielu basketbols, florbols, futbols, volejbols, regbijs un skeitparka sporta veidu sacensības.

Ghetto Games sportiskās aktivitātes Mārupē

«Regulāru sportisko aktivitāšu lomu jauniešu brīvā laika pavadīšanā, it īpaši vasaras brīvlaikā, arvien vairāk sāk novērtēt Latvijas pašvaldības,» uzsver Raimonds Elbakjans. «Tieši tādēļ jau no 5.maija sadarbībā ar Mārupes novada domi šogad esam sākuši realizēt veselu sporta aktivitāšu sēriju – «Ghetto Games Mārupē», kas turpmāk katru nedēļu visas vasaras garumā piedāvās sportiskas aktivitātes Mārupes jauniešiem un vietējiem iedzīvotājiem.» Mārupē visas vasaras garumā norisināsies 8 turnīri ielu basketbolā, 16 turnīri futbolā, 6 turnīri florbolā un 60 treniņi ielu vingrošanā.

«Ghetto Cares» bezmaksas treniņu programma

Aicinot jauniešus lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku, sadarbībā ar dažādu sporta veidu pārstāvjiem Rīgas jauniešiem Grīziņkalna sporta kompleksā arī šogad tiks rīkoti bezmaksas treniņi visas vasaras garumā. «Ghetto Cares» programmas ietvaros, ko rīko «Ghetto Family» sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes Sabiedrības integrācijas programmu, no 19.maija skolēni un studenti varēs apgūt ielu vingrošanu, ielu dejas, «fit club», ielu basketbolu, parkour un florbolu.

Ghetto Games festivāls Ventspilī – sporta svētki ar 1500 dalībniekiem no 20 valstīm

No 8. līdz 10. augustam par visu sporta veidu galvaspilsētu kļūst Ventspils, kurā norisināsies Ghetto Games festivāls. Kā ierasts, tajā plaši tiks pārstāvēti ekstrēmie un skeitparku sporta veidi, kā arī basketbols, florbols, moto frīstails, ārmreslings, ielu vingrošana, velo polo un daudzi citi sporta veidi. Šis festivāls norisināsies jau trešo gadu un ir ieguvis plašu rezonansi ne tikai Baltijā, bet arī Vācijā, Francijā, Anglijā un citās valstīs. Arī festivāla dalībnieku vidū, kuru skaits pārsniedz 1500, ir sastopami daudzi ārzemju profesionālie sportisti un ievērojamas personības. Ghetto Games festivāls ir lielākais trīs dienu brīvdabas sporta pasākums Baltijā un Austrumeiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu