Siliņš palīdz «Reggio Emilia» komandai triumfēt Eiropas Izaicinājuma kausā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latviešu basketbolista Ojāra Siliņa pārstāvētā Itālijas komanda «Reggio Emilia» svētdien triumfēja Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā.

Finālā «Reggio Emilia», kas bija finālčetrinieka turnīra saimniece, ar 79:65 (23:16, 25:16, 18:17, 13:16) pieveica Krievijas vienību Ļubercu «Triumf».

Šajā mačā 20 gadus vecais latvietis nospēlēja 26 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem, bet netrāpīja nevienu no četriem tālmetieniem.

Tāpat Siliņš pārtvēra divas pretinieku piespēles un nopelnīja četras piezīmes.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 gūtajiem punktiem bija amerikānis Džeimss Vaits.

Siliņš kļuvis par pirmo Latvijas basketbolistu kopš 2008.gada, kurš ieguvis kādu no Eiropas kausiem Toreiz šajā pašā, trešajā prestižākajā turnīrā Eiropā, uzvarēja Latvijas vienība «Barons»/LMT.

Kā ziņots, pirms tam pusfinālā Siliņš ar 14 punktiem kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, palīdzot «Reggio Emilia» ar 66:55 uzvarēt Gaziantepas «Royal» vienību no Turcijas.

Mačā par trešo vietu «Royal» ar 87:75 (18:17, 14:19, 26:13, 10:19, 19:7) pagarinājumā uzvarēja Solnokas «Olaj KK» klubu no Ungārijas.

Kā zināms, Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā «Reggio Emilia» sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pieveica Krievijas klubu Samāras «Krasnije kriļja», kas šajā turnīrā triumfēja pērn.

Šī bija pirmā sezona kopš 2006.gada, kad Redžo di Emīlijas klubs piedalījās kādā no Eirokausu turnīriem, bet iekļūšana Izaicinājuma kausa finālčetriniekā bija lielākais sasniegums vienības vēsturē.

Kā zināms, Latvijas vicečempione «Ventspils» nepārvarēja turnīra otro posmu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu