«Rīga»/«Prizma» hokejisti trīsreiz atspēlējas un panāk neizšķirtu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.hkkurbads.lv

Latvijas hokeja čempionāta finālsērijas otrajā spēlē ceturtdien «Rīga»/«Prizma» izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja «Kurbads» komandu. Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir kļuvis neizšķirts 1-1.

Cīņas gaitā «Rīga»/«Prizma» hokejisti trīs reizes pamanījās atspēlēt vienu vārtu deficītu. Spēles astotajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Andrejs Kardašs, bet trešdaļas vidū 1:1 panāca Dāvis Straupe. Pirmās trešdaļas izskaņā vadību laukuma saimniekiem atgrieza Vladislavs Dobreņkijs, bet otrās trešdaļas ievadā līdzsvaru atjaunoja Elvis Veldze. Pēc tam otrās trešdaļas pēdējās minūtēs komandas apmainījās ar gūtiem vārtiem - 3:2 «Kurbads» labā panāca Valerijs Fiļimonovs, bet piecas sekundes pirms trešdaļas beigām vēlreiz neizšķirtu atjaunoja Mihails Kokļins.

Pirms tam otrās trešdaļas vidū ar 2+10 minūšu noraidījumu par uzbrukuma galvas un kakla rajonā tika sodīts mājinieku hokejists Andrejs Lavrenovs.

Ļoti saspringtā trešajā trešdaļā abas komandas neizmantoja vairākas teicamas iespējas gūt vārtus, tāpēc sekoja pagarinājums. Tajā viesiem uzvaras nodrošināšanai bija nepieciešamas vien 19 sekundes, kad precīzs bija pieredzējušais Aleksandrs Macijevskis.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē trešdien Ogrē «Kurbads» svinēja graujošu uzvaru ar 10:2.

Pēc tam sestdien un svētdien komandas sacentīsies «Volvo» ledus hallē Rīgā, bet piektais mačs 25.martā notiks Ogrē.

Šajā sezonā Latvijas hokeja čempionātā startēja sešas komandas, un pēc regulārā turnīra divas labākās vienības, kas bija «Kurbads» un «Zemgale»/LLU, automātiski nodrošināja vietu pusfinālā. Tikmēr ceturtdaļfinālos «Rīga»/«Prizma» ar 3-0 pieveica sacensību pastarīti «Daugavpili», bet «Ozolnieki»/«Monarch» ar tādu pat rezultātu uzvarēja «Dinamo»/«Juniors» komandu.

Savukārt sekojošajās pusfināla sērijās pārliecinošie regulārā čempionāta uzvarētāji «Kurbads» vien ar rezultātu 3-2 pārspēja «Ozolnieki»/«Monarch» komandu, bet «Rīga»/«Prizma» ar 3-1 pārspēja «Zemgale»/LLU vienību.

Bronzas godalgas šosezon jau nopelnījuši «Zemgale»/LLU hokejisti, kuri pēc regulārās sezonas turnīra tabulā ieņēma augstāku vietu nekā «Ozolnieki»/«Monarch».

Pērnās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā «SMScredit.lv» klubs ar 3-0 uzvarēja «Juniors» komandu. «SMScredit.lv» hokejisti par valsts čempioniem kļuva pirmo reizi kluba četros pastāvēšanas gados.

Tomēr šajā sezonā «SMScredit.lv» vienība saistībā ar problēmām sponsoru piesaistē vairs nestartēja Latvijas čempionātā. Tāpat Latvijas meistarsacīkstēs šosezon nepiedalījās arī astoņkārtējā valsts čempione «Liepājas metalurgs», kas beigusi uzturēt profesionālas hokeja komandas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu