«Kurbads» cīņu par Latvijas čempionāta zeltu sāk ar graujošu uzvaru (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.hkkurbads.lv

Latvijas hokeja čempionāta finālsērijas pirmajā spēlē trešdien «Kurbads» savā laukumā ar 10:2 (4:0, 2:0, 4:2) sagrāva «Rīga»/«Prizma» komandu.

Cīņas ceturtajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Toms Bluks, bet trešdaļas otrajā pusē izcēlās Renārs Undelis un Nikolajs Jerofejevs. Savukārt ceturtdaļas pēdējā minūtē 4:0 mājinieku labā panāca Toms Hartmanis.

Turpinājumā «Rīga»/«Prizma» hokejisti neizmantoja daudzas labas iespējas izcelties, kamēr laukuma saimnieki turpināja uzbrukt ar apskaužamu precizitāti. Otrajā trešdaļā 6:0 panāca Jurijs Kļujevskis un Renārs Valters, bet trešās trešdaļas ievadā 8:0 panāca Kļujevskis un Hartmanis. Piecas minūtes pirms mača beigām pirmos vārtus viesu labā guva pieredzējušais Aleksandrs Macijevskis, bet priekšpēdējā minūtē vēlreiz izcēlās Jerofejevs. Pēdējā spēles minūtē komandas apmainījās ar gūtiem vārtiem - «Rīga»/«Prizma» rindās izcēlās Krists Apsītis, bet desmito ripu viesu vārtos nogādāja Ronalds Cinks.

Spēli viesu vārtos iesāka Henrijs Ančs, kuru pēc trešās ielaistās ripas nomainīja Maksims Rešetņikovs.

Undelis cīņu noslēdza ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Ceturtdien komandas tiksies atkārtoti, bet finālsērijā uzvarētāja noskaidrošanai būs jāizcīna četri panākumi. Pēc tam sestdien un svētdien komandas sacentīsies «Volvo» ledus hallē Rīgā.

Šajā sezonā Latvijas hokeja čempionātā startēja sešas komandas, un pēc regulārā turnīra divas labākās vienības, kas bija «Kurbads» un «Zemgale»/LLU, automātiski nodrošināja vietu pusfinālā. Tikmēr ceturtdaļfinālos «Rīga»/«Prizma» ar 3-0 pieveica sacensību pastarīti «Daugavpili», bet «Ozolnieki»/«Monarch» ar tādu pat rezultātu uzvarēja «Dinamo»/«Juniors» komandu.

Savukārt sekojošajās pusfināla sērijās pārliecinošie regulārā čempionāta uzvarētāji «Kurbads» vien ar rezultātu 3-2 pārspēja «Ozolnieki»/«Monarch» komandu, bet «Rīga»/«Prizma» ar 3-1 pārspēja «Zemgale»/LLU vienību.

Bronzas godalgas šosezon jau nopelnījuši «Zemgale»/LLU hokejisti, kuri pēc regulārās sezonas turnīra tabulā ieņēma augstāku vietu nekā «Ozolnieki»/«Monarch».

Pērnās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā «SMScredit.lv» klubs ar 3-0 uzvarēja «Juniors» komandu. «SMScredit.lv» hokejisti par valsts čempioniem kļuva pirmo reizi kluba četros pastāvēšanas gados.

Tomēr šajā sezonā «SMScredit.lv» vienība saistībā ar problēmām sponsoru piesaistē vairs nestartēja Latvijas čempionātā. Tāpat Latvijas meistarsacīkstēs šosezon nepiedalījās arī astoņkārtējā valsts čempione «Liepājas metalurgs», kas beigusi uzturēt profesionālas hokeja komandas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu