Kārtslēcējs Ārents Eiropas čempionātu noslēdz ar personisko rekordu un 11.vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas labākais kārtslēcējs Mareks Ārents piektdien Čehijas galvaspilsētā Prāgā notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās atkārtoja savu personisko rekordu, tomēr nespēja sasniegt finālu, sacensības noslēdzot 11.pozīcijā.

Ārents ar pirmajiem mēģinājumiem pārlēca 5,25 un 5,45 metrus, bet lēciens 5,60 metru augstumā viņam padevās ar trešo mēģinājumu, kas bija personiskā rekorda atkārtojums telpās. Turpinājumā 5,70 metrus Ārentam neizdevās pārvarēt un arī neizdevās sasniegt finālu.

Finālam kvalificējās divi sportisti arī ar rezultātu 5,60 metri, bet viņi šo augstumu spēja pārvarēt ar pirmo mēģinājumu.

Vēl no Latvijas sportistiem Kārlis Pujāts pārvarēja vien sākuma augstumu 5,05 metri, ierindojoties 19.vietā starp 21 sportistu, kas tika pie ieskaitīta rezultāta.

Tikmēr 400 metru distancē Latviju pārstāvēja Jānis Baltušs, kurš finišēja pēc 48,82 sekundēm, ierindojoties pēdējā, sestajā, pozīcijā savā skrējienā. Sacensību pusfinālam kvalificējās 18 ātrākie skrējēji, bet Baltušs ierindojās 30.vietā starp 33 sportistiem.

Pērn Eiropas čempionātā stadionā 400 metru barjerotajā distancē Baltušs spēja labot personisko rekordu, salīdzinoši negaidīti sasniedzot pusfinālu.

Tāpat kvalifikāciju tāllēkšanā dāmām uzsākusi valsts rekordiste telpās Aiga Grabuste.

Sākušies arī 800 metru priekšskrējieni, kur Latviju pārstāvēs uzreiz trīs atlēti - Renārs Stepiņš, Pauls Ārents un Kristaps Valters.

Savukārt vakara sesijā norisināsies kvalifikācijas sacensības augstlēkšanā dāmām, kur startēs arī latviete Madara Onužāne.

Jau vēstīts, ka ceturtdien kvalifikācijas sacensības neveiksmīgas bija tāllēcējam Elvijam Misānam un lodes grūdējam Mārim Urtānam, nevienam no viņiem netiekot pie ieskaitītiem rezultātiem.

Čempionāts ritēs līdz svētdienai, un Latviju tajā kopumā pārstāvēs 11 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu