Obama: Krievija ir «ieinteresēta» novērst terorismu Sočos

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija ir «milzīgi ieinteresēta» novērst jebkādus teroraktus Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, ceturtdien paziņoja ASV prezidents Baraks Obama.

Viņš arī piebilda, ka ASV dara visu, lai garantētu savu sportistu drošību šajās spēlēs.

«Krievi acīmredzot ir milzīgi ieinteresēti novērst jebkādu teroraktu vai vardarbību [šo spēļu] norises vietās. Viņi tur ir ieguldījuši daudz resursu,» Obama sacīja intervijā ASV telekanālam NBC, kas atspoguļos šīs spēles.

«Mēs pastāvīgi uzturam sakarus ar viņiem likumsargājošo iestāžu līmenī, militārajā līmenī, izlūkošanas līmeņos,» sacīja Obama.

«Mēs konsekventi sadarbojamies ar viņiem, lai garantētu, ka drošībā būs ne vien mūsu sportisti, bet arī katrs, kurš apmeklēs šīs spēles,» sacīja Obama. Viņš sacīja, ka ASV likumsargājošo iestāžu un izlūkdienestu sadarbība ar olimpisko spēļu rīkotājiem drošības garantēšanas nolūkā nav nekas neparasts.

ASV un Krievijas saspīlētās attiecības un skaidrs uzticēšanās trūkums tajās ir apgrūtinājis šādu sadarbību pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, kas tiks atklātas piektdien un notiks līdz 23.februārim.

ASV amatpersonas ir konstatējušas, ka daudz labāka sadarbība bijusi ar ASV sabiedrotajām Lielbritāniju un Kanādu, kad šajās valstīs notika vasaras olimpiskās spēles 2012.gadā un ziemas olimpiskās spēles 2010.gadā.

Pirms dažām nedēļām ASV amatpersonas privāti pauda neapmierinātību ar Krievijas nevēlēšanos dalīties ar informāciju par Soču olimpiādes apdraudējumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu