Vanesa Meja kā slēpotāja pārstāvēs Taizemi olimpiskajās spēlēs (9)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Slavenā vijolniece Vanesa Meja pārstāvēs Taizemi Soču ziemas olimpiskajās spēlēs kā slēpotāja, pirmdien paziņoja Taizemes olimpiskā komanda.

35 gadus vecā Meja, kuras tēvs ir taizemietis, bet māte - ķīniete, ir dzimusi Singapūrā un uzaugusi Londonā, kur ieguva pasaules slavu ar savu vijoļspēles stilu.

Taizemi Soču olimpiskajās spēlēs pārstāvēs divi slēpotāji - Meja un kāds vīrietis, paziņoja Taizemes olimpiskās komandas vadītājs Varins Tansupasiri. Viņš piebilda, ka Taizeme paredz pirmdien saņemt oficiālu apstiprinājumu par Mejas kvalifikāciju no Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS).

Neviens no Taizemes slēpotājiem nav ierindojies pasaules 500 labāko slēpotāju topā, bet šai valstij ir atļauts nosūtīt vienu vīrieti un vienu sievieti uz slaloma un milzu slaloma slēpošanas pasākumiem, ja viņi piecās starptautiski atzītās sacensībās ieguvuši vidēji ne vairāk par 140 punktiem. Punktu skaits ir apgriezti proporcionāls kvalifikācijai.

Meja vairākus gadus ir trenējusies slēpošanā Cermatē Šveicē. Viņa ieguvusi olimpiskajām spēlēm nepieciešamo kvalifikāciju pēc nedēļas nogalē notikušām sacensībām Slovēnijā, kurās viņa piedalījās ar Vanakorna uzvārdu, kas ir viņas tēva uzvārds.

Līdz šim vienīgais taizemiešu slēpotājs kādās ziemas olimpiskajās spēlēs ir bijis akadēmiķis Pravats Nagvadžara. Viņš slēpojis ziemas olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā 2002.gadā un Pradželato pie Turīnas 2006.gadā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu