Kamaniņu braucējam Mauriņam smaga kritiena dēļ sezona beigusies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Viens no Latvijas vadošajiem kamaniņu braucējiem Kristaps Mauriņš pēc piedzīvota smaga kritiena treniņu laikā, kas tika veikti Vācijas trasē Vinterbergā, spiests sezonu noslēgt priekšlaicīgi.

Mauriņš, tāpat kā vēl viens kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks, pēc piedzīvotā kritiena jau atgriezies Latvijā.

«Aizvadījām pirmo oficiālo treniņdienu Vinterbergā, un otrajā braucienā piedzīvoju ļoti nopietnu kritienu. Kļūdījos 11.virāžā un nespēju šo kļūdu tik ātri izlabot. Pēcāk, braucot iekšā 13.virāžā, jau biju zaudējis kontroli pār kamanām. Izejas daļā mani uzmeta gaisā tā, it kā būtu uzbraucis uz tramplīna, un tajā mirklī tiešām ļoti maz pietrūka, lai mani un ragavas izmestu ārā no trases,» aģentūrai LETA pauda Mauriņš. «Kritiena rezultātā ragavas bija pilnīgi salauztas, un bija aizdomas par lauztu potīti. Vinterbergas slimnīcā uztaisīja rentgenu, bet lūzumu nekonstatēja. Atlidojot mājās, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā man uztaisīja gan rezonansi, gan rentgenu un atklāja papēža kaula šķembainu lūzumu. Pirmdien dodos uz slimnīcu, un otrdien paredzēta operācija.»

«Sezona man ir beigusies, un pasaules čempionāts Siguldā arī iet gar degunu. Protams, esmu sarūgtināts, bet tai pašā laikā saprotu, ka pie tāda kritiena sekas varēja būt arī krietni smagākas,» uzsvēra Mauriņš.

Tikmēr kamaniņu izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis sarunā ar «Latvijas Radio» atklāja, ka Dārznieks arī kļūdījās pirmajā treniņā un viņš iedzīvojies smadzeņu satricinājumā. Sagaidāms, ka viņš nevarēs piedalīties arī nākamajā Pasaules kausa posmā, turklāt sabiedrisko mediju portāls «Lsm.lv» vēsta, ka sportistam jāievēro desmit dienu gultas režīms, lai nepieļautu komplikācijas.

Kā zināms, visi Latvijas kamaniņu braucēji piektdien kvalificējās Vinterbergas trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas sestā posma pamatsacensībām.

Sestdien Pasaules kausa sacensības aizvadīs divnieki un dāmas. Divniekos Latviju pārstāvēs brāļi Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kamēr starp sievietēm sacentīsies Elīza Tīruma un Ulla Zirne. Savukārt svētdien gaidāmas vīru sacensības un komandu stafete. Starp stiprā dzimuma pārstāvjiem no Latvijas startēs Inārs Kivlenieks un Riks Kristens Rozītis.

Pirmie trīs Pasaules kausa posmi 2014.gadā norisinājās Ziemeļamerikā, tajos divreiz notiekot arī jaunieviestajām Sprinta kausa sacensībām, kurās gūtie punkti tiek skaitīti Pasaules kausa vērtējumā. Sezona ar vēl sešiem posmiem līdz februāra un marta mijai turpināsies Eiropā, savukārt sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15.februārī notiks Siguldā.

Pagājušā gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu