Nīderlandes karalis apmeklēs Soču olimpisko spēļu atklāšanu (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes karalis Villems Aleksandrs un premjerministrs Marks Rite plāno apmeklēt Soču ziemas olimpisko spēļu atklāšanu, lai gan izskan aicinājumi šīs spēles boikotēt Krievijā notiekošo cilvēktiesību pārkāpumu dēļ.

«Mēs neredzam jēgu boikotēt. Mēs uzskatām, ka labāk ir būt dialogā,» preses konferencē piektdien sacīja Rite.

«Mēs esam atkārtoti izteikuši savas bažas par cilvēktiesību situāciju Krievijā un mēs to turpināsim darīt,» teica Nīderlandes valdības vadītājs.

» Galvenais iemesls, kapēc turp dodamies, ir atbalstīt Nīderlandes komandu,» piebilda Rite.

Pagājušajā gadā Nīderlandes un Krievija attiecības pasliktinājās, kad Nīderlandes policija saistībā ar vardarbību ģimenē aizturēja Krievijas diplomātu, bet Krievija Arktikā aizturēja Nīderlandes kuģi ar vides aizsardzības kustības «Greenpeace» aktīvistiem.

Ziemas olimpiskās spēles Sočos notiks no 7. līdz 23.februārim.

Jau ziņots, ka Latvijas prezidents Andris Bērziņš ir paredzējis apmeklēt Soču olimpiādes atklāšanas ceremoniju. Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite paziņojusi, ka nedosies uz olimpiādi politisku iemeslu dēļ. Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess uz Soču spēlēm nedosies, kā iemeslu minot aizņemto darba grafiku, bet atklāšanu apmeklēs Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips.

Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka neapmeklēs Soču ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, un to nedarīs arī citas Francijas augstākās amatpersonas. Arī Vācijas prezidents Joahims Gauks neapmeklēs ceremoniju, taču viņa preses sekretārs ir noliedzis, ka tas nozīmētu boikotu. Eiropas Savienības tieslietu komisāre Viviana Redinga decembra sākumā ierakstīja savā «Twitter» kontā, ka viņa «noteikti nedosies uz Sočiem, kamēr pašreizējā Krievijas likumdošanā ir tāda attieksme pret [seksuālajām] minoritātēm».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu