Krievija noraida valstsvīru olimpisko spēļu boikota nozīmīgumu (5)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas puse noraidījusi, ka ASV un daļas Eiropas valstu līderu paustais Soču ziemas olimpisko spēļu boikots būtu nozīmīgs.

Uz Sočiem negatavojas doties Francijas prezidents Fransuā Olands, Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons, Vācijas prezidents Joahims Gauks, kā arī Igaunijas prezidents Tomass Hendrikss Ilvess, Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un virkne citu augstu rietumvalstu politiķu. Tikmēr ASV prezidents Baraks Obama valsts olimpiskajā delegācijā nav iekļāvis nevienu pašreizējo valstsvīru, bet tā vietā tajā iekļāvis divus par savu homoseksualitāti publiski runājušus sportistus, tādējādi atbildot uz Krievijas aizliegumu Olimpiādes laikā izmantot «homoseksuāļu propagandu».

«Šie lēmumi nekādā veidā neietekmēs olimpiskās spēles un to nozīmīgumu,» paudis Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs. «Olimpiskās spēles ir sportistiem veltīts notikums, bet viss pārējais nav obligāts. Galvenais notikums ir pašas olimpiskās spēles, nevis tas, ka tās neapmeklēs 20 vai 30 valstu līderi.»

Žukovs uzsvēra, ka neviena valsts nedomā par sportistu boikota pieteikšanu.

«Neviens par to nopietni nerunā - ne Starptautiskā Olimpiskā komiteja, nedz vadošie politiķi,» piebilda Žukovs.

Tāpat Žukovs izcēla, ka Obama kopš savu pienākumu uzņemšanās 2009.gadā klātienē nav apmeklējis nevienu olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju.

2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014. gada 7.februāra līdz 23.februārim.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu