Igaunijas olimpiskā čempione trekā Salumē pārdevusi abas zelta medaļas (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divkārtējā Igaunijas olimpiskā čempione treka riteņbraukšanā Ērika Salumē pirmdien izsolē pārdevusi abas Olimpiādē izcīnītās zelta medaļas.

Salumē triumfēja 1998.gada Seulas Olimpiādē, kā arī četrus gadus vēlāk Barselonā. Abus panākumus sportiste guva sprinta sacensībās, turklāt Barselonā iegūtā zelta godalga bija valstij pirmā pēc Igaunijas neatkarības atgūšanas.

Abas zelta medaļas kopā pārdotas par 50 000 mārciņu (41 500 latiem), bet tās esot iegādājusies Igaunijas Olimpiskā komiteja.

Pazīstamā sportiste izsolē izlika arī četrus velosipēdus, varavīksnes krāsas pasaules čempiones kreklu, kā arī vēl citas mazākas nozīmes medaļas un balvas. Par šīm lietām viņa ieguva vēl papildu 30 000 mārciņu (24 900 latu).

Zīmīgi, ka iepriekš tika prognozēts, ka par visām izsoles lietām Salumē nesaņems vairāk par 40 000 mārciņu (33 200 latu), taču nu šis skaitlis ir dubultojies.

Bijusī riteņbraucēja izsoli rīkojusi, lai varētu apmaksāt savus medicīnas izdevumus.

Salumē pēdējos gados dzīvo Spānijā un ar savas dzimtenes medijiem nekomunicē pēc kāda skandāla ar izdevumu «Kroonika».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu