Šķēle kādam Latvijas uzņēmējam esot parādā 90 000 eiro (45)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Armands Šķēle kādam Latvijas uzņēmējam esot parādā 90 000 eiro (63 252 latus) un šobrīd izvairās no to maksāšanas, vēsta vairāki Igaunijas mediji.

(Pievienota 6.-8.rindkopa.)

Igaunijas televīzijas raidījumā «Aculiecinieks» septembrī tika izplatīta informācija, ka Šķēle ar sevis pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas «Kalev»/«Cramo» noslēdzis vienošanos, kas latvietim ļauj izvairīties no parādu atmaksas.

Savukārt šonedēļ Šķēle Igaunijas tiesai zvērēja, ka viņa mēnešalga ir vien 500 eiro (351 lats). Ja latviešu sportists būs sniedzis nepareizu informāciju, pret viņu var tikt ierosināta krimināllieta.

Tiek vēstīts, ka Latvijas basketbolists vēl no «Kalev»/«Cramo» kluba lietošanā saņem automašīnu, dzīvokli, kā arī piemaksu par veiksmīgu sniegumu.

Kā vēsta Igaunijas mediji, Šķēles patiesais atalgojums varētu būt aptuveni 10 000 eiro (7028 lati) mēnesī.

Kā sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja pats uzņēmējs, kurš nevēlējās, lai viņa vārds tiek minēts, Latvijā viņš pret basketbolistu jau uzvarējis divās tiesu instancēs, tomēr «šeit viņam nekas nepieder un neko nevar piedzīt». Kopumā uzņēmējs teica, ka Šķēle viņam ir parādā pat vairāk par 90 000 eiro.

«Tāpēc pirms diviem gadiem vērsos pie Igaunijas tiesu izpildītāja, kurš sāka piedziņas procesu tur,» stāstīja uzņēmējs. «Pēc oficiālajiem datiem, viņš saņem 500 eiro stipendiju, no kuras neko nevar atvilkt. Ja viņa darba alga tiktu maksāta oficiāli (un Igaunijas likumi ir drastiski) - šķiet, ka izpildītājs varētu pat 100% visu algu atvilkt.»

Šķēles zvērēšanu uzņēmējs salīdzināja ar Ventspils mēra Aivara Lemberga tiesā Londonā sniegto zvērestu, ka viņam nekas nepieder. «Viņš zvērējis, ka nav nekādu citu ienākumu, izņemot tos 500 eiro. Ja mums izdosies pierādīt pretējo, tad jau iestāsies kriminālatbildība. Viss notiek nopietni, prokuratūras līmenī.»

Šķēle augustā pagarināja līgumu ar «Kalev»/«Cramo» vienību, kam pievienojās 2011.gada februārī, un pa šo laiku jau trīs reizes paspējis kļūt par Igaunijas čempionu.

Šķēle bija viens no Latvijas izlases basketbolistiem, kurš valstsvienībai palīdzēja izcīnīt 11.vietu šī gada Eiropas čempionātā.

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu