Olimpiskajā rīta vingrošanā piedalījušies vismaz 40 tūkstoši dalībnieku

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā Olimpiskā diena 2011 šorīt (30.septembrī), pulksten 10:00 sākās ar vēl nebijušu notikumu – radio SWH tiešraidē translēto rīta vingrošanu, kurā vienlaikus iesaistījās vismaz 38 000 skolēnu četrdesmit astoņās pasākuma norises vietās, bet vēl vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju spēja pašorganizēties un piecas minūtes vingrot savās darba vietās vai izglītības iestādēs.

Vairāk nekā divi tūkstoši ''Olimpiskās dienas'' dalībnieku pulcējās Rīgā, Daugavas stadionā, kur skolu jauniešu pulkam pievienojās neatkarīgās Latvijas pirmais Olimpiskais čempions Igors Vihrovs, kā arī LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks.

Olimpiskā rīta vingrošana vienoja ne tikai skolēnus un darba kolektīvus, bet arī pilsētu vadītājus. Ventspilī kopā ar vairāk nekā 3000 skolēnu vingroja Aivars Lembergs, Liepājā – Uldis Sesks, Jelgavā – Andris Rāviņš, Daugavpilī vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, savukārt Olimpiskās dienas pasākumos Tukumā iesaistījās Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Endrjū Sopers.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, vērtējot Olimpiskās dienas norisi Latvijā, atzīst, ka pasākums ir izdevies labāk nekā cerēts: ''Tā uzdrīkstos apgalvot, jo pēc savas iniciatīvas kolektīvajā vingrošanā pašorganizējoties iesaistījās negaidīti daudz papildus dalībnieku. Kā piemēru varu minēt Lielbritānijas vēstniecības un „Latvijas Mobilā Telefona” darba kolektīvus. Savas skolas stadionā ar pašu izgatavotām kartona hantelēm vingroja Rīgas 41.vidusskolas audzēkņi, bet pirmskolas un sākumskolas skolēni virknē skolu jau vairākas nedēļas gatavojās vienotajai rīta rosmei pēc mūsu izstrādātā Olimpiskās rīta vingrošanas video parauga.''

''Olimpiskā diena ir labi noorganizēta un lieliski izdevusies. Paldies visiem organizētājiem un atbalstītājiem!'' uzsvēra Vrubļevskis.

Jau ziņots, ka šorīt skolēni kopīgiem spēkiem centās atjaunot rīta vingrošanas tradīciju. Rīta vingrošana ir šā gada Olimpiskās dienas viens no galvenajiem stūrakmeņiem, lai dalībniekus pamodinātu un sagatavotu turpmākās dienas fiziskajām un garīgajām aktivitātēm, kā arī atgādinātu par pareizi veiktu rīta rosmi kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu labas pašsajūtas veicināšanai.

Otrs pasākuma balsts ir stafetes, bet trešais vienojošais elements ir mājasdarbs. Līdz Olimpiskajai dienai, 30. septembrim, katrā norises vietā bija jānoorganizē zīmējumu konkurss Latvijas olimpiskās komandas talismans Londonas olimpiskajās spēlēs.

Olimpiskās dienas organizētāji katrā vietā paraugnolikumu papildināja ar savām oriģinālām aktivitātēm.

''Olimpiskā diena'' notika reģionālajos Olimpiskajos centros Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Limbažos, Cēsīs, Valmierā, Ventspilī, kā arī Rīgā „Daugavas stadionā”, Tukuma ledus hallē, Ogres stadionā, Valkas pilsētas stadionā un skolu stadionos Mārupē, Krimuldā, Carnikavā, Rēzeknē, Salaspilī, Aucē, Līvānos un citās vietās.

LOK uz katru norises vietu nosūtīja olimpisko vēstnesi - tautā labi zināmi olimpieti vai citu ar olimpisko kustību saistītu un cienītu personību. Vēstneši, kas norises vietās ieradās ar LOK karogu, katram dalībniekam, neatkarīgi no rezultāta, pasniedza SOK un LOK prezidentu parakstītu sertifikātu, stilizētu hanteļu komplektu. Katrā Olimpiskās dienas norises vietā labākā komanda saņēma oriģinālu LOK piemiņas velti – dekoratīvu keramikas hanteli, kā arī pa piecām futbola, basketbola un volejbola bumbām, trīs no tām ir profesionālās – ar kādām spēlē pasaules mēroga sacensībās.

Savukārt atraktīvākā komanda un zīmēšanas konkursa labāko darbu autori saņēma uzaicinājumu uz Rīgas ''Dinamo'' 16.oktobra spēli ar Astanas ''Baris''. Pateicoties hokeja kluba un arēnas Rīga atsaucībai, šāda iespēja būs vairāk nekā 1000 bērniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu