Ketomā: Var manīt rallija "Latvija" attīstību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējos gados var manīt rallija "Latvija" attīstību, uzskata pazīstamais Somijas sportists Jari Ketomā, kurš pirmoreiz šajā rallijā piedalījās vēl 2007.gadā.

Kā ziņots, Latvijas autorallija čempionāta pēdējais, septītais, posms 24. un 25.septembrī risināsies Kuldīgas, Tukuma un Jūrmalas apkārtnē.

"Latvijas un Somijas ceļiem ir daudz kā kopīga. Mums ir daudz ātru ceļu, kādu lielā skaitā ir arī Latvijā," otrdien preses konferencē atgādināja vairākkārtējais Somijas čempions Ketomā. "Varētu teikt, ka Latvijā ceļi ir mīkstāki. Esmu priecīgs, redzot, cik lielu atsaucību izpelnījies rallijs. Var just, ka rallijs "Latvija" attīstās."

"Organizatori padara lielu darbu, lai atvieglotu sportistu dalību sacensībās. Latviešiem ar savu ralliju ir jālepojas," uzsvēra soms. "Kaut sezonas gaitā man vairākkārt patraucējušas tehniskas problēmas, šoreiz mums atkal ir lieliskas izredzes izcīnīt vietu uz goda pjedestāla. Šī gada rallijs "Latvija" būs interesants - tajā ir mainīgs ceļu segums, kā arī iekļauts nakts posms."

"Pērn šajā rallijā nepiedalījos, jo būvējām jauno "Mitsubishi Evo X" automašīnu. Šogad esam gatavi," stāstīja seškārtējais Latvijas čempions Aivis Egle. "Turpinām cīnīties par otro, trešo vietu Latvijas čempionātā, esam attīstījuši mašīnas ātrumu un joprojām progresējam. Latvijā rallijs ir ļoti augstā līmenī, jo pirmās sešas mašīnas brauc ļoti līdzīgi."

Kā ziņots, Latvijas čempionātā uzvaru kopvērtējumā N4 klasē otro gadu pēc kārtas sev jau garantējusi Anda Neikšāna ekipāža, kas pašlaik tikusi pie 76 punktiem. Otrais ar 56 punktiem ir Māris Neikšāns, bet viņam ar 45 punktiem seko Jānis Vorobjovs un Egle.

"Vorobjovu apsteigt varam. Galvenais būt ātrākam par viņu," piebilda Egle, atzīstot, ka viņam lielākās problēmas var sagādāt asfalta ātrumposmi.

"Es nemāku taisīt vieglus rallijus. Visiem novēlu veiksmīgu finišu, taču skaitīt kopvērtējuma punktus vēl ir pāragri," teica sacensību organizators Jānis Krastiņš. "Rallijs "Latvija" vienmēr bijis draudzīgs skatītājiem, un par to esam piedomājuši arī šoreiz. Galvenā izmaiņa ir tajā, ka pirmā diena sāksies Kuldīgā tikai plkst.13, bet ilgs līdz pusnaktij, kad būs nakts ātrumposms."

"Otrā diena plkst.11 sāksies Ķemeros. Vieni no tiem, kas mani pierunāja posmu rīkot Ķemeros, bija paši Ķemeru iedzīvotāji. Tālāk pārcelsimies uz Tukumu un vēlāk atgriezīsimies Jūrmalā," stāstīja Krastiņš. "Ir pietiekoši daudz, par ko cīnīties, arī par speciālbalvām."

Vēlāk autobraucēji ar žurnālistiem sacentās improvizētās kartinga sacensībās. Ketomā, kurš finišēja trešajā vietā, atzina, ka ar kartingu nebija braucis kopš 15 gadu vecuma.

Kā ziņots, pirmajā rallija dienā skatītāji varēs brīvi paspēt uz četriem, bet, nedaudz pasteidzoties, pat uz pieciem ātrumposmiem, savukārt otrajā rallija dienā iespējams apmeklēt sešus ātrumposmus. Visa rallija laikā par notikumiem trasē un rezultātiem skatītājus informēs "Kurzemes Radio".

Rallija ātrumposmu kartes skatītāji varēs saņemt kopā ar skatītāju komplektu, kurā būs arī divas rallija pases, kakla lentes un auto uzlīme, kas ļaus novietot automašīnu īpaši sagatavotos stāvlaukumos.

Rallija "Latvija" skatītājiem būs arī unikāla iespēja apmeklēt rallija ātrumposmus, izmantojot vilcienu, jo gan Ķemeru, gan Jūrmalas ātrumposmi atradīsies tiešā dzelzceļa staciju tuvumā. Savukārt tiem autosporta līdzjutējiem, kas ralliju apmeklēs ar personīgo auto, rallija atbalstītājs "Neste" ir sagādājis īpašu piedāvājumu - 24. un 25.septembrī "Neste" degvielas uzpildes stacijās Jūrmalā (Kauguros un Lielupē), Tukumā un Kuldīgā tiks pazeminātas degvielas cenas.

Skatītāju komplektus divām personām par 13 latiem var iegādāties Rīgā visos lielveikalos "SKY", Kuldīgā DUS "Rietumu Nafta", kā arī "Narvesen" veikalos pie DUS "Neste" Kauguros, Lielupē un Kuldīgā. Skatītāju rallija pases vienai personai varēs iegādāties 24.septembrī par septiņiem latiem Kuldīgas pilsētas centrā, īpaši izvietotās tirdzniecības vietās, savukārt ieejas karte uz atsevišķiem ātrumposmiem maksās divus latus.

Kā ziņots, šī gada Latvijas čempionāta pirmajā posmā, kas janvāra beigās notika Lietuvā, uzvarēja Anda Neikšāna pilotētā mašīna, nākamajos trijos posmos - rallijos "Sarma 2011", "BTA Rally Talsi" un "Jēkabpils-Madona 2011" - uzvarēja igauņa Georga Grosa ekipāža, piektajā posmā - rallijā "Latgale" - sīvā cīņā triumfēja Ivara Vasaraudža ekipāža, bet sestajā posmā - rallijā "Kurzeme" - atkal labākais bija Gross.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu