Indijas futbola zvaigzne smagi pārdzīvojis zemestrīci

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indijas slavenākais futbolists Baičungs Bhutia aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvojis ilgu braucienu autobusā, stāvot kājās, un lielu satraukumu par savu ģimeni, kad lielu Tibetas, Nepālas un Indijas daļu, tostarp arī viņa dzimto Sikimas štatu, satricināja spēcīga zemestrīce.

Svētdien Himalaju reģionā tika reģistrēta 6,9 magnitūdas stipra zemestrīce.

Katastrofas brīdī 34 gadus vecais futbolists atradās kādā ciematā Sikimas provinces dienvidos.

"Es biju patiešām uztraucies, jo mana gaidībās esošā sieva un 17 mēnešus vecie dvīņi bija [štata galvaspilsētā] Gāntokā," intervijā ziņu aģentūrai AFP sacīja Bhutia.

"Pagāja astoņas stundas, līdz es tiku pie savas ģimenes, viņiem nekas nekait. Par laimi, visi manā ciematā ir drošībā un nopietnu postījumu nav, bet es uztraucos par saviem cilvēkiem Sikimas ziemeļos," piebilda Bhutia.

Lai pēc zemestrīces nokļūtu pie ģimenes, Bhutia devās ceļā kājām, un tikai pēc aptuveni divu stundu ilga gājiena viņam izdevās iekļūt autobusā, kas viņu galu galā nogādāja Gāntokā.

Zemestrīcē dzīvību zaudēja vismaz 83 cilvēki, no kuriem 50 gāja bojā Sikimā. Tomēr mirušo skaits, visticamāk, vēl augs, glābšanas dienestiem pakāpeniski apzinot nomaļākos ciematus un apdzīvotās vietas.

Bhutia, kurš apveltīts ne tikai ar glītu ārieni, bet arī talantu, ir pirmais indietis, kurš spēlējis Eiropā. 1999.gadā viņš parakstīja līgumu uz trim gadiem ar angļu klubu "Bury".

Pēc vairākām traumām Bhutia pagājušajā mēnesī aizgāja no starptautiskās futbola skatuves un pašreiz spēlē Indijas otrās spēcīgākās līgas klubā Sikimas "United", kuram ir arī līdzīpašnieks.

Bhutias pievilcīgais ārējais tēls un personība ir veicinājusi futbola popularitāti Indijā, kā arī palīdzējusi viņam noslēgt ienesīgus līgumus ar Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju "adidas" un ASV sporta preču uzņēmumu "Nike".

2009.gadā viņš piedalījās un uzvarēja realitātes šova "Dejo ar zvaigzni" Indijas versijā.

Intervijā AFP Bhutia atklāja, ka iecerējis sarīkot vairākus labdarības futbola mačus, lai vāktu līdzekļus zemestrīces izpostītā štata atjaunošanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu