Bertāns: Mūsu zonas aizsardzībā šoreiz bija haoss

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlase mačā pret Franciju lielas cerības likusi uz savu zonas aizsardzību, bet šoreiz tā darbojusies ļoti haotiski. Atspēlēties latvieši spēja ar agresīvu cilvēks cilvēku aizsardzību, izcēla Latvijas vienības spēlētājs Dairis Bertāns.

Latvijas izlase Slovēnijā notiekošā Eiropas čempionāta finālturnīra otrā posma otrajā mačā piektdien ar rezultātu 91:102 (15:31, 20:21, 30:24, 26:26) zaudēja Francijas valstsvienībai, kas ir pašreizējā kontinenta vicečempione.

«Spēlei bijām gatavi, taču kaut kur sastāvs mums bija par īsu, lai mēs tiktu galā ar viņu garajiem spēlētājiem. Viņi vienkārši bija par garu, nespējām tikt pie atlēkušajām bumbām,» Bertāns izteicies Latvijas Basketbola savienības (LBS) publiskotajā intervijā. «Likām cerības uz zonas aizsardzību, jo pret francūžiem tā parasti darbojas. Šoreiz mums tajā bija haoss, bet Francija nespēlēja pēc kaut kādas sistēmas, tāpēc bija grūti viņiem izsekot līdzi. Atpakaļ spēlē tikām ar agresīvu cilvēks cilvēku aizsardzību.»

«Viss bija mūsu pašu rokās, bet mača beigās, kad bijām atspēlējušies, vienkārši nepaveicās,» piebilda Bertāns, kurš šajā mačā guva 28 punktus. «Mēs darām savu darbu, bet par vietu Pasaules kausā runā žurnālisti.»

«Gribētos domāt, ka spēles beigās mēs palikām labāki, nevis Francijas izlase sāka spēlēt vājāk. Netikām galā ar viņu atlētiskajiem spēlētājiem un neizmantojām to, ka varējām pirmās četras piezīmes uzsist groza apakšā, nevis sagaidīt, kamēr viņi mums iemet divus punktus ar sodu. Beigās izlietais ūdens bija jāmēģina sasmelt, tomēr Francijas komanda ir tika augsta līmeņa, ka neļāva mums pietuvoties,» piebilst Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

«Citām labām komandām centra spēlētāji nav tik atlētiski un spēcīgi. Tāpat viņu otrie un trešie numuri bija vismaz desmit centimetrus garāki par mūsējiem, un uz to mēs arī sākumā zaudējām,» uzskata Strēlnieks. «Šoreiz labāk strādāja cilvēks cilvēku aizsardzība, jo pie zonas aizsardzības mēs nesadalījām sedzamos un uzreiz tikām sodīti.»

«Pieredze spēlēt pret Toniju Pārkeru viennozīmīgi man noderēs. Šķiet, ka viņš visu spēli redz palēninājumā, tāpēc arī netiek nobloķēts. Pēdējā mačā tāda spēlētāja laukumā vairs nebūs,» piebilst Strēlnieks.

Latvijas izlasei šis bija pirmais zaudējums turnīra otrajā posmā un kopumā trešā neveiksme septiņos čempionāta mačos. Tomēr Latvijas izlase joprojām saglabā izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, kā labad pēdējā mačā svētdien jāizcīna uzvara pret Beļģiju un jācer, ka Ukraina zaudēs Lietuvai.

«Ir sanācis redzēt pāris Beļģijas spēles. Pret serbiem nospēlējuši labi, viņi pret Lietuvu neko nevarēja izdarīt. Mums vairāk jāskatās uz sevi. Līdz šim aizsardzība mums bijusi līmenī, bet pie 102 ielaistiem punktiem par tādu nevar būt ne runas,» izteicās Bertāns.

Pēc četriem mačiem E grupā pa trim uzvarām ir Lietuvai, Serbijai un Francijai, un tās jau nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā. Ukrainas kontā divi panākumi, Latvija tikusi pie vienas uzvaras, bet Beļģijas kontā četri zaudējumi.

Četras labākās abu otrā posma apakšgrupu vienības dalību Eiropas čempionātā turpinās ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Tomēr pēdējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nebija spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas Basketbola savienība (LBS) neizvirzīja valstsvienībai konkrētu uzdevumu.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu