Mercedes parāda sudraba bultu DTM sacensībām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Frankfurtes auto šovā debitē ne tikai sērijveida modeļi un automobiļi, kas par sērijveida modeļiem kļūs tikai nākotnē vai arī nekad, bet arī sacīkšu mašīnas.

Jau šova pirmajā dienā vēstījām par Audi A5 DTM, kas Vācijas salonautomobiļu čempionātā startēs no nākamās sezonas. Neilgi pirms Frankfurtes auto izstādes par atgriešanos DTM sacensībās ar attiecīga sporta auto prezentāciju paziņoja BMW, bet tagad pienākusi kārta arī Mercedes-Benz, kā autosporta nodaļa sagatavojusi C-Class DTM AMG.

Ar šo auto Mercedes-Benz turpinās cīņu seriālā, kurā piedalās jau 27 gadus un šajā laikā aizvadītajās 156 sacīkstēs ir izcīnījis 84 uzvaras.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz testu pilots Garijs Pafets norāda, ka auto ir krietni citādāks, labāks par priekšgājēju. Tam ir jaunas koncepcijas drošības struktūra ar plašāku oglekļa šķiedras lietojumu, platākas riepas ar augstāku sānu malu, kas nodrošina lielāku saķeres virsmu, un nav ātrumpārslēga, bet gan tikai lāpstiņas pie stūres. Pēc Pafeta teiktā vēl ir nepieciešami testi un tiks veikti uzlabojumi, taču auto jau tagad esot ļoti labs.

Tehniskie dati

Dzinējs4 litri, V8, 90o
JaudaAp 500 ZS @ 7500 rpm
Griezes moments500 Nm
Svars ar vadītāju1050 kg
Garums5010 mm
Platums1950 mm
Augstums1210 mm
Riteņu bāze2750 mm
Degvielas tvertne120 litri
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu