Jānis Preiss ar vējdēli sasniedzis Gotlandi (51)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Godalgotais Latvijas burātājs Jānis Preiss pirmdienas vakarā ar vējdēli sasniedzis Gotlandes salu Zviedrijā, liecina informācija «Twitter» kontā «Liepāja». Ceļā uz Slites pilsētu no Liepājas viņš devās šorīt plkst. 7.20.

Preisa pārstāve Aija Ansone atklāja, ka kopā ceļā aizvadītas 11 stundas. Lai gan no Liepājas līdz Gotlandei ir 180 kilometri, tomēr attālums, ko veicis Preiss, ir lēšams no 330 līdz 350 kilometriem.

Ansone atzīmē, ka tas skaidrojams ar to, ka Preisam jūrā nācies pārvietoties zigzagā, jo tieši pa vējam nebija iespējams burāt.

Burātājam ir reizē liels nogurums un arī gandarījums par paveikto. Preisam šis bija trešais mēģinājums sasniegt izvirzīto mērķi. Kopumā laiks bijis saulains, vējš - mērens.

Līdz šim nevienam Latvijas burātājam šāds maršruts nebija izdevies. Arī Preisam šis bija trešais mēģinājums sasniegt mērķi.

Ceļā līdzi bija devusies arī filmēšanas komanda, kas iemūžināja sportista centienus pilnveidot savu sen loloto sapni par Baltijas jūras pārvarēšanu. Ar zīmola «Everest» atbalstu studija «Platformafilm» par Preisu un šo braucienu veidos dokumentālo filmu «Sasniegsim augstākās virsotnes».

Iepriekš šķērsot Baltijas jūru Preiss mēģināja 2010.gada augustā, kad viņam izdevās pieveikt divas trešdaļas no iecerētās distances. Toreiz, vējam pastiprinoties līdz 25 metriem sekundē un viļņiem sasniedzot piecu metru augstumu, drošības apsvērumu dēļ brauciens tika pārtraukts.

Preiss ir vairākkārtējs Latvijas, Eiropas un pasaules čempions vindsērfingā.

Komentāri (51)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu