Miris Jaroslavļas aviokatastrofā izdzīvojušais Gaļimovs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vienīgais Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas aviokatastrofā izdzīvojušais hokejists Aleksandrs Gaļimovs pēc veiktās operācijas miris Maskavas slimnīcā. Līdz ar to traģēdijā miruši visi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Lokomotiv" hokejisti, kuri atradās liktenīgajā lidmašīnā, ziņo portāls "Newsru.com".

"12. septembrī no rīta mira Aleksandrs Goļimovs. Lai arī mediķi darīja visu iespējamo, aviokatastrofā gūtie ķermeņa apdegumi bija pārāk smagi," pavēstīja slimnīcas pārstāvji.

Pārcieta trahejas pārstādīšanas operāciju

Pirms tam hokejists pārcietis sarežģītu trahejas pārstādīšanas operāciju, jo iekšējie orgāni bija apdeguši. Hokejista veselības stāvoklis visu laiku bija smags.

Tas nozīmē, ka aviokatastrofā bojā gājušo skaits ir 44 cilvēki.

Jau ziņojām, ka šokējoša traģēdija notika trešdien Jaroslavļā, kad lidmašīna "Jak-42" uzreiz pēc pacelšanās nogāzās netālu no vietējās lidostas.

Gaļimovs bija viens no labākajiem "Lokomotiv" uzbrucējiem

2010./2011. gada regulārajā sezonā Gaļimovs piedalījās 53 spēlēs, gūstot 13 vārtus, un atdeva 19 rezultatīvas piespēles, savācot 32 rezultativitātes punktus.

Savukārt Gagarina kausa izcīņā 18 mačos viņš guva 9 vārtus un izpildīja 5 rezultatīvas piespēles partneriem.

Kā ziņots, pagājušajā trešdienā neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa "Lokomotiv" komanda, kurā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Skrastiņš.

Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 44 no tiem gāja bojā, tostarp arī 37 gadus vecais Skrastiņš.

Sestdien Jaroslavļā notika atvadu ceremonija, kurā godināja bojāgājušo KHL komandu "Lokomotiv".

Uz godināšanas pasākumu vairākas KHL vienības ieradās pilnā sastāvā.

Rīgas "Dinamo" ceremonijā pārstāvēja uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un valdes loceklis Zigmārs Priede.

Uz Jaroslavļu pēc bojāgājušā Skrastiņa mirstīgajām atliekām personīgi devās arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans. Skrastiņa bēru un atvadīšanās datums būs zināms tuvākajās dienās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu