Eiropas basketbola čempionāts Lietuvā pasludināts par atklātu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite kopā ar Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") prezidentu Olafuru Rafnsonu pirmdienas vakarā oficiāli pasludinājusi Eiropas vīriešu čempionātu basketbolā par atklātu.

Pēc prezidentes teiktā, Lietuvā sākas Eiropas lielākie basketbola svētki, ko valsts gaidījusi vairāk nekā septiņdesmit gadus.

"Basketbols Lietuvu vieno un iedvesmo. Ceļas jauns vienotības, brīvības un ticības vilnis. Lai leģendārā lietuviešu uzvara 1939.gada čempionātā kļūst par iedvesmas avotu jaunām uzvarām," valsts vadītāja novēlējusi čempionāta atklāšanas ceremonijā pie Viļņas Baltā tilta. "Lai Eiropas stiprāko basketbola komandu cīņas ir aizraujošas un uzvaras - pelnītas!"

Lietuvas basketbolistiem Grībauskaite novēlējusi "vienotību, drosmi un apņēmību cīnīties par savu valsti ar visiem spēkiem un no visas sirds". "Uzvar tie, kas tic. Uzvar tas, kurš grib un var!" viņa paziņojusi.

31.augustā prezidente gatavojas būt klāt Lietuvas un Lielbritānijas izlašu spēlē Panevēžā, ziņo valsts vadītājas preses dienests.

2011.gada Eiropas vīriešu čempionāts basketbolā no 31.augustam līdz 18.septembrim norisināsies sešās Lietuvas pilsētās - Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Šauļos, Panevēžā un Alītā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu