SMScredit.lv Mārupes MTB maratonā uzvaru izcīna Sorokins un Rožlapa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 25. augustā, SMScredit.lv Mārupes MTB maratonā, kas šogad ir Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības, uzvaru 92 km sporta distancē vīriešu konkurencē izcīnīja Dmitrijs Sorokins, savukārt sieviešu konkurencē Dana Rožlapa.

Vīriešu konkurencē pirmo un otro vietu izcīnīja Latvijas pārstāvji. Pirmais finišu sasniedza Dmitrijs Sorokins no Rietumu-Delfin (2:28:27), bet otro vietu izcīnīja Matīss Preimanis no TREK-DPA (2:32:11). Kā trešais uz goda pjedestāla kāpa Igaunijas pārstāvis Marku Ainsalu no NISSAN THULE PROTEAM (2:32:14).

Savukārt vācietis Stefens Thums, pateicoties 11. vietai SMScredit.lv Mārupes maratonā UCI (Starptautiskās riteņbraukšanas savienības) MTB sērijas kopvērtējumā pakāpās no otrās vietas uz pirmo.

Pēc finiša Stefens Thums atzina: «Šīs sacensības man bija diezgan grūtas, īpaši pēc vakardienas kalnainajām un sešu stundu garajām Grand Raid sacensībām Šveicē. Latvijas sacensības bija ar daudzām tehniskām niansēm. Latvijas sportisti šajā trasē tiešām parādīja vislabāko sniegumu, nepārtraukti veidojot uzbrukuma taktikas. Kad neitralizējām vienu uzbrukumu, Latvijas sportisti veidoja atkal nākamo. Pirmais aplis bija īpaši grūts un man bija jānopūlas, lai paliktu pirmajā trīsdesmitniekā.»

Sieviešu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas pārstāve Dana Rožlapa no MySport-STEVENS (2:58:17). Otrā palika Ungārijas pārstāve Estere Dosa no Vitalitas SE, kas no līderes atpalika vairāk nekā trīs minūtes (3:01:40). Trešajā vietā ierindojās vēl viena Latvijas pārstāve - Lija Laizāne no RRS/JK (3:05:19).

Dana Rožlapa pēc finiša atzina: «Šīs bija man piemērotas sacensības, jo reljefs bija diezgan līdzens. Savu atrāvienu no konkurentēm veicu pēc ūdens šķēršļa, kas bija aptuveni divdesmit kilometrus pēc starta. Lai arī zināju, ka priekšā gaida gara distance, tomēr es mēģināju izvirzīties līderpozīcijā. Šis mans taktiskais solis izrādījās pareizs un sieviešu konkurencē izcīnīju pirmo vietu.»

47 km garajā tautas distancē labāko rezultātu vīriešu konkurencē uzrādīja Raivis Zīmelis no MySport (1:23:37), otrais palika Mārtiņš Blūms (1:23:38), bet trešais Jānis Ozols no Veloserviss (1:23:40).

Sieviešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Dace Hartmane (1:38:58), otro labāko rezultātu uzrādīja Endija Rutule no RRS (1:40:29), bet trešā vieta - Katrīnai Jaunslavietei (1:44:42).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu