Strautmanes rezultativitāte neglābj Latviju no zaudējuma (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Cosmin Motei

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Bulgārijā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma pirmajā spēlē pirmdien ar rezultātu 44:55 (10:9, 10:15, 11:11, 13:20) piekāpās Horvātijas vienaudzēm.

Cīņu labāk uzsāka pretinieces, kuras triju minūšu laikā bija panākušas piecu punktu pārsvaru (7:2). Tomēr līdz ceturtdaļas beigām latvietes ļāva pretiniecēm gūt tikai divus punktus, kamēr pašas izvirzījās vadībā ar rezultātu 10:9. Otro ceturtdaļu krietni veiksmīgāk iesāka horvātietes, kuras piecu minūšu laikā atstāja Latvijas valstsvienību tukšā un izvirzījās vadībā ar 20:10.

Tomēr latvietes nepadevās un, pateicoties māsu Dignas un Paulas Strautmaņu pūlēm spēja pietuvoties līdz 17:20. Tomēr jau nākamajā uzbrukumā Horvātija bija precīza no tuvās distances, panākot 22:17 savā labā. Turpinājumā komandas apmainījās precīziem metieniem, pirmo puslaiku noslēdzot ar 24:20 par labu Horvātijai.

Mača trešo ceturksni krietni veiksmīgāk uzsāka Horvātija, izvirzoties vadībā ar 31:22, taču latvietes līdz ceturtdaļas beigām spēja atgūties un to noslēgt tikai ar četru punktu deficītu (31:35).

Noslēdzošajā ceturtdaļā Latvijas kadetes centās panākt sāncenses, taču mazrezultatīvajā spēlē to panākt bija grūti. Tā rezultātā notika pretējais - Horvātijas valstsvienībai izdevās rezultāta starpību palielināt (42:49)

Par Latvijas rezultatīvāko basketbolisti kļuva D.Strautmane, kura pretinieču grozā salādēja 21 punktu, turklāt pievienoja arī 11 atlēkušās bumbas, savukārt septiņus punktus, septiņas rezultatīvas piespēles un tikpat atlēkušās bumbas pievienoja viņas māsa Paula.

Otrā posma cīņu turpinājumā otrdien Latvijas izlase tiksies ar Spāniju, kas šajā vecumā Eiropas čempionātā uzvarējusi iepriekšējos divos gados pēc kārtas, bet trešdien spēkosies ar Grieķijas vienaudzēm.

Pašlaik E apakšgrupā līderos ar trim uzvarām trīs spēlēs ir Krievija un Spānija, Horvātijai ir divi panākumi, bet Latvijas kontā - viens, bet bez uzvarām cīnās Grieķija un Turcija.

Pirmajā posmā Latvija izlase izcīnīja uzvaras pret Zviedriju un Turciju, kā arī piekāpās Krievijai. Savā apakšgrupā tika ieņemta otrā vieta, bet uz otro posmu līdzi paņemts viens panākums.

Pēc otrā posma spēlēm ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras labākās vienības, atlikušajām četrām savā starpā sadalot 9.-12.vietu.

Šī čempionāta labākās četras komandas nodrošinās vietu pasaules U-17 čempionātā.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas kadetes aizvadīja 11 pārbaudes spēles, neciešot nevienu zaudējumu. Sākotnēji latvietes divreiz pieveica Somiju, pēc tam trīs reizes pārspēja Polijas izlasi, tomēr gan Somija, gan Polija šogad sacenšas vien Eiropas čempionāta B divīzijā. Turpinājumā Latvijas izlase reizi uzvarēja Baltkrievijas vienaudzes, bet pēc tam divas reizes pārspēja arī par diviem gadiem vecākās šīs valsts spēlētājas. Savukārt jūlija vidū latvietes pa reizei pieveica arī Igaunijas un Ukrainas vienaudzes. Tomēr arī Baltkrievijas, Igaunijas un Ukrainas U-16 izlases spēlē Eiropas čempionāta B divīzijā. Pēdējā pārbaudes spēlē jūlija beigās Latvijas izlase pieveica lietuvietes, kas startē šajā Eiropas čempionātā.

Pērn latvietes dramatiskā cīņā ar Portugāli pagarinājumā izcīnīja tiesības pēc piecu gadu pārtraukuma atkal startēt Eiropas spēcīgāko komandu pulkā. Līdz šim augstākais sasniegums Latvijas kadetēm bijis izcīnīta piektā vieta galvenā trenera Aināra Čukstes vadībā 2001.gada čempionātā. Arī šo izlasi trenē Čukste.

Latvijas U-16 basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Paula Strautmane, Digna Strautmane, Anna Dreimane, Kristiāna Rikveile, Marta Jančevska, Kintija Kalniņa (visas - BJBS «Rīga»/«Rīdzene»), Sindija Kudule, Annija Einere, Laura Grabe (visas - Rīgas 3.BJSS), Amanda Betlere, Zane Ozoliņa (abas - BJBS «Rīga»/TTP-1), Tatjana Savicka («Daugavpils»).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu