Audi uzvarai Lemānā veltīts video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Jūnija sākumā notikušajās 79. Lemānas 24 stundu izturības sacensībās kārtējo uzvaru svinēja Audi. Tā Ingolštates ražotājam bija jau desmitā uzvara pēdējos 12 gados.

Triumfs sarežģītajās Lemānas sacensībās vāciešiem nenāca viegli, jo no trim startējušajiem R18 TDI automobiļiem galu beigās par uzvaru nācās cīnīties tikai vienam auto - pārējie divi no cīņas izstājās pēc smagām, taču ne traģiskām avārijām.

To, ka šogad sacensības bija īpaši nervus kutinošas, parāda rezultāti finišā - pēc 24 stundām un 355 nobrauktiem Lemānas trases apļiem vācieša Andrē Loterera pilotētais R18 TDI tuvāko sekotāju Simonu Pageno ar Peugeot 908 HDi FAP apsteidza tikai par 700 metriem un 14 sekundēm.

Foto: Audi

Peugeot 908 HDi FAP pārākums tikmēr izpaudās ar ierindošanos otrajā, trešajā, ceturtajā un piektajā vietā, taču līksmošanu frančiem nācās atlikt vismaz uz gadu. Faktiski ir tā, ka Peugeot visreālāk pie uzvaras tikt un Audi savu titulu aizstāvēt ir 2012. un 2013. gadā, jo jau 2014. gadā LMP1 klasē ar pilnīgi jaunu prototipu plāno atgriezties Lemānas titulētākais zīmols Porsche, kas līdz šim uzvarējis 16 reizes.

Lai vai kā, šogad uzvaras saldie augļi tika Audi un vācieši to atzīmē savā gaumē ar visai gaumīgu dokumentālu, emocionālu video, kuru caurvij komandas locekļu un arī pilotu komentāri, kā arī dramatiska mūzika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu