ASV olimpiskā komiteja noraida iespēju boikotēt Soču olimpiādi (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

ASV olimpiskā komiteja (USOC) trešdien noraidīja iespēju pēc senatora Lindseja Greiama aicinājuma boikotēt 2014.gada Soču ziemas olimpiādi.

USOC pārstāvis Patriks Sandaskijs uzsvēra, ka līdzšinējā vēsturiskā pieredze ir sniegusi pietiekami rūgtu mācību, lai olimpisko spēļu boikotu vairs uzskatītu par kādu problēmu iespējamu risinājumu. Pēc PSRS iebrukuma Afganistānā ASV boikotēja 1980.gada Maskavas olimpiskās spēles, savukārt padomju delegācija nepiedalījās 1984.gada olimpiskajās spēlēs Losandželosā.

«Ja ir kāda mācība no amerikāņu boikota 1980.gadā, tā ir tāda, ka olimpisko spēļu boikots nestrādā,» teica Sandaskijs. «Mūsu boikots 1980.gadā neko nedeva [Afganistānas] konflikta atrisināšanai, taču simtiem amerikāņu sportistu atņēma viņu mūža iespēju,» viņš paskaidroja.

Sandaskijs uzsvēra, ka USOC neuzskata olimpisko spēļu boikotu par atbilstošu ASV interesēm.

ASV senators Lindsejs Greiams ierosinājis prezidentam Barakam Obamam izvērtēt iespēju, ka valsts boikotē nākamgad gaidāmās ziemas olimpiskās spēlēs Krievijas kūrortpilsētā Sočos gadījumā, ja šī valsts sniegs patvērumu bēguļojošajam slepeno ASV izlūkošanas datu noplūdinātājam Edvardam Snoudenam.

Intervijā norises ASV Kongresā atspoguļojošajam laikrakstam «The Hill» Greiams sacīja, ka olimpisko spēļu boikots būtu signāls Krievijai, ja tā turpinās ļaut savā teritorijā uzturēties Snoudenam.

Privātās konsultāciju firmas «Booz Allen Hamilton», kas sniedza pakalpojumus ASV Centrālajai izlūkošanas pārvaldei (CIP) bijušajam darbiniekam ASV izvirzītas vairākas kriminālapsūdzības, tostarp par spiegošanu un valdības īpašuma zādzību.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu