Parīzes strītbolā "Quai 54" triumfē francūži, latviešiem individuālās balvas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Naktī no svētdienas uz pirmdienu Parīzes centrā ar Francijas strītbola komandas "La Revele" triumfu beidzās devīto reizi notikušais prestižais turnīrs "Quai 54". Latvijas pārstāvjiem Kristapam Dārgajam un Andrim Justovičam trešās vietas individuālajos konkursos - attiecīgi "slam dunk" un trīspunktniekos.

Parīzē notiekošais "Quai 54" ir viens no nozīmīgākajiem ielu basketbola "pieci pret pieci" turnīriem pasaulē, tajā regulāri gan komandu sastāvos, gan īpašo viesu rindās pamanāmi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) basketbolisti, ne tikai francūži. Šajā gadā īpašās zvaigznes statusā bija Rejs Alens no Bostonas "Celtics".

"Quai 54" ir starptautisks turnīrs, kurā līdzās īpašā kvalifikācijas turnīrā noteiktām Francijas komandām startē arī ārzemju ciemiņi. Neskaitot franču komandas, šogad "Quai 54" turnīrā startēja arī Latvijas, ASV, Itālijas, Lielbritānijas, Beļģijas, Gvinejas, Kanādas, Japānas, Nīderlandes un Spānijas vienības.

"Quai 54" saimē Latvija debitēja ar "Ghetto Basket" izlasi, kas Parīzē cīņās devās ar nosaukumu - "Ghetto Time - Lettonie". "Ghetto Basket" pārstāvēja Andris Justovičs, Edgars Krūmiņš, Kristers Zeidaks, Jurijs Aleksejevs, Kristaps Dārgais, Rihards Zēbergs, Salvis Mētra, Raimonds Elbakjans, Renārs Zeltiņš.

Tieši Latvijas strītbasketbolistiem nācās izjust "Quai 54" izspēles sistēmas skarbumu, jo cīņas notiek pēc klasiskās izslēgšanas turnīra sistēmas - zaudē un brauc mājās. 16 vienību izlozē tieši "Ghetto Time" iekrita "lielā loze", jau astotdaļfinālā tikties ar vairākkārtējiem čempioniem "La Famine". Izspēlējot divas ceturtdaļas pa desmit minūtēm, latviešiem turnīrs bija beidzies - 22:30.

Pirmo kārtu nespēja pārvarēt arī Lielbritānijas, Kanādas, Japānas, Nīderlandes, Gvinejas un Itālijas pārstāvji. Ceturtdaļfinālā turpināja cīņu piecas Francijas vienības un ciemiņi no ASV, Spānijas un Beļģijas. Pusfinālā no šī trio iekļuva vienīgi amerikāņu "Kings of Hoop", ceturtdaļfinālā ar 36:34 uzveicot latviešu pāridarītājus "La Famine".

Tieši "Kings of Hoop" iekļuva arī finālā, kur sava tautieša Reja Alena klātbūtnē tomēr zaudēja "La Revele" - 39:47. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts čempionu līderis Suarata Sisē.

Bet pirms tam paspēja paspīdēt arī Latvijas strītbasketbolisti, jo lielajā konkurencē daudzo skatītāju priekšā laureātu trijniekā izdevās iekļūt gan Andrim Justovičam, gan Kristapam Dārgajam. Viņiem pa trešajai vietā attiecīgi trīspunktnieku un "slam dunk" konkursos.

Latvijas "Ghetto Basket" līdzdalība starptautiskajā strītbola apritē turpināsies 2. un 3. jūlijā, kad Čehijas galvaspilsētā klasiskajā ielu basketbola turnīrā "Prague International Streetball Cup" startēs uz 16. jūnija "Ghetto Basket" čempionvienības "Baltic Casting Agency BT" bāzes veidotais kvartets.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu