Zeltiņš atgriežas, lai spēlētu "pirmo kontrabasu"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Ghetto Basket" pasākumu līdzvadītājs, "Basketbola apskata" seja Renārs Zeltiņš atgriežas lielajā basketbolā, kuru pirms diviem gadiem viņš bija spiests aizmirst traumas dēļ. Lieliskais saspēles vadītājs Zeltiņš pēc aizvadītajiem vairākiem treniņiem jau sestdien Parīzē "Ghetto Basket" izlases sastāvā startēs prestižajā ielu basketbola turnīrā "Quai 54".

27 gadus vecais Zeltiņš basketbola meistarību apguvis Krištopana Basketbola klubā (pēcāk BS "Rīga"), karjeras laikā ne mazums laika aizvadījis BK "Ventspils" sistēmā, 2002. un 2003. gadā kļūstot par Latvijas Basketbola līgas čempionu. Spēlējis arī "Valmierā" un Ventspils Augstskolas komandā, bet no 2007. gada oktobra Renārs pārstāvējis "Liepājas lauvu" krāsas. LBL oficiālā informācija liecina, ka Zeltiņš pēdējo reizi spēlējis 2009. gada aprīlī, izslēgšanas turnīrā pret "Baronu/LMT".

Pašlaik Zeltiņš daudz vairāk pazīstams kā basketbola žurnālists un komentētājs, šovasar kļūstot arī par vienu no "Ghetto Basket" organizatoru komandas pārstāvjiem. Renārs ir viens no pasākumu "balsīm", kopā ar Raimondu Elbakjanu radot nepārspējami atraktīvu un asiem izteikumiem bagātu duetu. Cilvēkiem, kam basketbols kļuvis par dzīves lielāko atkarību, ir grūti palikt malā, kad dažu metru attālumā viss notiek - "Ghetto Basket" spēles Grīziņkalnā un citur Latvijā.

Nereti turnīros ārpus Rīgas mikrofonu malā noliek arī "Ghetto Basket" "tēvs" Elbakjans, bet Zeltiņš pirmo reizi ar bumbu rokās tika pieķerts pirmdien, kad "Ghetto Basket" izlase sāka treniņus pirms došanās uz Parīzi, kur sestdien un, cerams, arī svētdien startēs prestižajā ielu basketbola turnīrā "Quai 54" ar Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju līdzdalību. Parīzē dažu simtu metru attālumā no Eifeļa torņa viss būs pa skarbo - 16 komandas izslēgšanas turnīrā cīņā par čempionu titulu. Pēc katras spēles viena komanda turpinās cīņu, bet otra brauks mājās...

"Vēl joprojām neesmu pārliecinās par to kā viss beigsies..." sarunā ar "Streetbasket.lv" neslēpj Renārs Zeltiņš. "Raimonds Elbakjans mani iedrošināja, prognozējot "Ghetto Basket" izlasē kādu "desmito vijoli". Beigu beigās lomu sadalījums mainījās, un man Parīzē būs jāspēlē "pirmais kontrabass", laukumā dodoties kā pamata saspēles vadītājam. Basketbolā esmu atgriezies pēc diviem gadiem. Pirmajā treniņā pārliecinājos, ka viss nav nemaz tik traki kā iepriekš prognozēju. Talants jau nekur nepazūd..."

Zeltiņš debiju basketbolā piedzīvos Parīzē, kur notiks ielu basketbola turnīrs pieci pret pieci.

"Iespējams, ka tieši Jāņu svētku laikā bija īstais brīdis, lai brauktu uz Parīzi un izjustu pavisam citas emocijas," spriež Zeltiņš. "Viegli nebūs, jo pēc pirmajiem četriem mēnešiem kājas sāp kā fiziskās sagatavotības treniņnometnes pirmajās dienās. Skaidrs, ka manas spēles akcenti nebūs ātrums un atlētisms, bet gan pieredzes diktētas darbības, piemēram, racionālas un īstajā laikā izpildītas piespēles. Komandā ir puiši, kuri var augsti uzlēkt, aizskriet ātrajos uzbrukumos, iemest bumbas grozā, bet man atliks tikai diriģēt šo ansambli. Skaidrs, ka mums kā "Quai 54" debitantiem svarīgākais būs pārvarēt starta drudzi, lai spētu savu spēli atrast jau no pirmajām minūtēm un nenāktos kļūt par skatītājiem jau pēc pirmā mača."

Pagaidām nav viegli izteikt prognozes kā "Ghetto Basket" izlasei klāsies Parīzē, bet pēc atgriešanās Latvijā, iespējams, Zeltiņu redzēsim arī kādā ielu basketbola turnīrā. "Klasiskajā ielu basketbolā lielākais pluss ir tas, ka ir tikai viens grozs un var iztikt bez lielas skriešanas. Līdz ar to pieļauju iespēju, ka uzspēlēšu kādā "Ghetto Basket" turnīrā ārpus Rīgas," prognozē Renārs.

"Ghetto Basket" izlase: Andris Justovičs, Edgars Krūmiņš, Kristers Zeidaks, Jurijs Aleksejevs, Kristaps Dārgais, Rihards Zēbergs, Salvis Mētra, Raimonds Elbakjans, Renārs Zeltiņš.

Renārs Buivids ("Streetbasket")

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu