"Ghetto Basket" izlase devusies uz Parīzes "Quai 54"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Ghetto Basket" izlase trešdien devās ceļojumā pa Eiropu, lai sestdien un svētdien startētu Francijas galvaspilsētas Parīzes centrā notiekošajā slavenajā ielu basketbola 5:5 turnīrā "Quai 54".

"Ghetto Basket" izlase: Andris Justovičs, Edgars Krūmiņš, Kristers Zeidaks, Jurijs Aleksejevs, Kristaps Dārgais, Rihards Zēbergs, Salvis Mētra, Raimonds Elbakjans, Renārs Zeltiņš.

"Quai 54" tēvs ir Hamadons Sidibs. Viņš bija biežs viesis strītbola laukumos, kā arī sekoja līdzi franču basketbolistu gaitām. Lai palielinātu basketbola popularitāti Francijā, Sidibs izlēma sākt organizēt strītbola turnīrus. Tajā laikā septiņi franču basketbolisti spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā.

Pašā sākumā "Quai 54" turnīram nebija liels budžets. Tam par spīti pirmais turnīrs izdevās labi un uz to ieradās vairāk kā 1000 skatītāju. Pirms pāris gadiem "Quai 54" Zvaigžņu izlase devās uz strītbola Meku "Rucker Park", lai sacenstos ar EBC Zvaigžņu izlasi. Galvenais "Quai 54" komandas sponsors bija Mikaels Pietruss, kurš tobrīd pārstāvēja Goldensteitas "Warriors".

Ar katru gadu "Quai 54" popularitāte pieaug. 2009. gadā uz šo turnīru ieradās vairāk kā 6000 skatītāju. Turnīra moto ir "bring your game, not your name". Šogad būs jau devītais "Quai 54" turnīrs.

"Quai 54" ir 5 pret 5 turnīrs. "Quai 54" pamatturnīrā startē 16 komandas, kuras čempionu titulu izcīna pēc izslēgšanas turnīru sistēmas - jau pēc pirmā zaudējuma turnīrs ir beidzies. Katrā komandā var būt desmit spēlētāji, bet minimālais skaits ir astoņi spēlētāji. Spēle rit divas ceturtdaļas, katra no tām ir desmit minūtes garas. Katrs spēlētājs noteikumus var pārkāpt trīs reizes, bet ceturtajā reizē viņš tiek noraidīts no laukuma.

Uz "Quai 54" turnīru ierodas daudzas slavenības. Šo turnīru ir apmeklējušas tādas ASV repa zvaigznes kā "Ludacris", "Usher" un "Fat Joe". Tāpat uz "Quai 54" ierodas slavenākie Francijas un ārvalstu basketbolisti. Šā gada īpašie viesi būs NBA čempions Rodrigo Bobuā, kurš pārstāv Dalasas "Mavericks", un Nikolā Batums, kurš spēlē Portlendas "Trailblazers" vienībā.

Viens no "Quai 54" turnīra sponsoriem ir "Jordan Brand". Šī slavenā sporta apavu kompānija ir izveidojusi dažādus apavus, uz kuriem virsū uzdrukāts "Quai 54". "Jordan Brand" ir izveidojusi dažādus apavus, piemēram, "Air Jordan CP3 - Quai 54 edition", "Air Jordan V Quai 54" un "Air Jordan IX Quai 54".

RB, izmantota "Streetslam" informācija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu