Mareks Mejeris atrādīsies NBA klubam Detroitas «Pistons»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Ciamillo-Castoria / Matteo Marchi

Latvijas uzbrucējs Mareks Mejeris trešdien atrādīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Detroitas «Pistons», vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

«Pistons» treneri vēlas tuvāk novērtēt Latvijas valstsvienības uzbrucēja meistarības potenciālu. Trešdien liepājniekam paredzēta četru stundu nodarbība «Pistons» treniņu centrā. Spēlētāju pārstāvošā aģentūra turpina sarunas ar vēl vairākiem NBA klubiem, kuri, tuvojoties NBA draftam, izvērtē potenciālos kandidātus.

No sešu septiņu NBA klubu pārstāvjiem saņemti signāli, ka latviešu uzbrucējs ir divu darba gadu attālumā no spēlēšanas pasaulē varenākajā līgā. «Viņš ir pamanīts un novērtēts,» sacīja Mejeri pārstāvošās aģentūras «Playersgroup» vadītājs Vitorio Gallinari.

«Pistons» interesi Mejera iespējas izpētīt tuvāk Gallinari nosauc par loģisku. «Pistons» meklē basketbolistu, kurš var darboties trešā/ceturtā numura pozīcijā, un Mareks tiek pozicionēts tieši kā šāds universāls spēlētājs, kurš var spēlēt gan laukumā, gan tuvu grozam un kuram ir pa spēkam atzīmēties visās spēles statistikas ailītēs.

Detroitas vienībai ir divas izvēles iespējas NBA drafta otrajā kārtā, kas teorētiski palielina 21 gadus vecā latvieša izredzes.

«Skaidrs, ka patlaban Mareks vēl nav gatavs spēlēt NBA, tāpēc izšķiroša nozīme būs tam, kā viņa karjera veidosies tuvākajos gados. Ja viņu nodraftēs, attīstības taktiku izstrādāsim kopā ar klubu. Ja ne, uzmanības lokā viņš paliks tik un tā. Pārējais būs atkarīgs no paša. Ir dažādi varianti nākamajai sezonai, par kuriem vēl domāsim, – stipra līga un sākumā samērā neliels spēles laiks vai komanda ar garantētām 30 minūtēm kādā klusākā līgā,» skaidro Gallinari.

Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja Spānijas pirmās līgas «Adecco Oro» klubu Lariohas «Knet».

2012./2013. gada sezonā Detroitas «Pistons» regulārajā čempionātā izcīnīja 29 uzvaras un piedzīvoja 53 zaudējumus, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu