No nākamās sezonas Williams izmantos Mercedes dzinējus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmās formulas (F-1) čempionāta komanda «Williams» nākamsezon tiks aprīkota ar «Mercedes» motoriem, ceturtdien paziņoja vienības vadība.

Kā zināms, 2013.gada sezona ir pēdējā, kurā komandas sacenšas ar 2,4 litru V8 dzinējiem. No nākamās sezonas sacīkšu apritē ieies formulas ar 1,6 litru V6 turbo motoriem, kas uzskatāmas par lielākajām gaidāmajām izmaiņām F-1 noteikumos sacīkšu jaunāko laiku vēsturē.

Kopš 2012.gada «Williams» vienība sadarbojas ar «Renault» dzinēju piegādātājiem, taču ar nākamo sezonu ir nolēmusi tos mainīt uz «Mercedes».

«»Mercedes» daudzu gadu garumā sevi pierādījis kā viens no veiksmīgākajiem dzinēju piegādātājiem, un domāju, ka jaunajā sezonā viņi mūs aprūpēs ar tiešām konkurētspējīgiem motoriem,» izteicies «Williams» šefs Frenks Viljamss.

Šīs sezonas sešos posmos «Williams» nav izcīnījusi nevienu punktu, kas varētu būt viens no galvenajiem iemesliem sadarbības pārtraukšanai. Savukārt sadarbībā ar «Renault» pirmajā gadā «Williams» spēja tikt pie 76 punktiem un pat izcīnīt uzvaru Spānijas «Grand Prix» izcīņā, kad par visiem ātrāks bija venecuēlietis Pastors Maldonado.

Kā ziņots, sākot ar 2015.gadu, «Mercedes» ar dzinējiem vairs neapgādās «Mclaren» vienību, kas izvēlējusies atjaunot sadarbību ar «Honda».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu