Negadījumā miris olimpiskais čempions burāšanā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Negadījumā treniņa laikā ceturtdien miris Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļnieks burāšanā brits Endrjū Simpsons.

Simpsons gāja bojā, trenējoties Amerikas kausa izcīņai, kas notiks šogad. Sportists atradies zviedru komandas «Artemis Racing» 72 pēdas (gandrīz 22 metrus) garajā jahtā, kad tā pēkšņi apgāzusies.

Notikušā apstākļi nav īsti skaidri, taču pa dienu pūtis ļoti spēcīgs vējš. Kad jahta apgāzusies, Simpsons iesprostots atradies zem tās. Kad viņš atrasts un aizvests uz krastu, glābt burātāju vairs nav izdevies.

Pārējie apkalpes locekļi tikuši cauri sveikā.

Simspons izcīnīja zelta medaļu 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, kā arī tika pie sudraba 2012.gada Londonas Olimpiādē. Tāpat viņš 2010.gadā ieguvis pasaules čempiona titulu un lepojies ar citiem sasniegumiem.

«»Artemis Racing» ir šokā par notikušo. Izsakām visdziļāko līdzjūtību Endrjū sievai un ģimenei,» izteicies komandas izpilddirektors Pols Keijords.

Līdzjūtību izteicis arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge.

Negadījums varētu atjaunot debates par jauno, ātrgaitas jahtu AC72 izmantošanu Amerikas kausā.

Pēdējo septiņu mēnešu laikā šis ir otrais negadījums, kur iejaukta šīs klases laiva. Pērnā gada 16.oktobrī «Oracle USA» komandas jahta arī apgāzās otrādi. Lai gan laivai tika nodarīti lieli bojājumi, nelaimē neviens necieta. Taču pieaugušas bažas par stabilitāti, kad lielās laivas sasniedz vairāk nekā 40 mezglu (75 kilometru stundā) lielu ātrumu.

Medijos daži apkalpes locekļi jau izteikušies, ka jahtas kļuvušas pārāk jaudīgas.

Šis nav pirmais nāves gadījums brīdī, kad sportists miris, gatavojoties Amerikas kausa izcīņai. 1999.gada janvārī nomira spāņu burātājs Martins Visners, kad viņš saņēma nāvējošu triecienu pa galvu no buras sastāvdaļas, kas no tās atdalījās.

Amerikas kausa izcīņa norisinās jau kopš 1851.gada un ir vecākās šāda veida sacensības pasaulē. Līdz 2010.gadam sacensības risinājās ar mazāk jaudīgām laivām, taču organizatori nolēma pāriet uz 72 pēdu garajām laivām, kas ir krietni jaudīgākas.

Tādā veidā organizatori cerēja piesaistīt sacensībām vairāk skatītājus un padarīt burātāju cīkstēšanos acij tīkamāku televīzijai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu