13.maijā Grīziņkalnā atklās jauno «Ghetto Games» sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13.maijā plkst.19.00 Rīgā, Grīziņkalnā notiks jauniešu ielu kultūras un sporta kustības «Ghetto Games» jaunās sezonas atklāšanas pasākums. Tajā ielu sporta veidu un veselīga dzīvesstila piekritēji tiks iepazīstināti ar jaunajiem sezonas pasākumiem un sporta veidiem - paraugdemonstrējumus rādīs «streetdance» dejotāji, «streetbike freestyle» un skeitparku sporta veidu pārstāvji, motokrosa braucēji, kā arī citi, TVNET informē organizatori.

Kopā ar svinīgo atklāšanas pasākumu Grīziņkalna skeitparkā tiks rīkotas arī ielu basketbola sacensības. No plkst. 13.30 līdz plkst. 15.00 sacensībām varēs reģistrēties puišu un meiteņu komandas U12, U14 un U16 vecuma grupās, savukārt dalībnieki, kas dzimuši 1996. gadā un agrāk, sacensībām varēs reģistrēties no plkst. 16.00 līdz 17.30. Plkst. 15.00 uz laukuma cīņu sāks U12, U14 un U16 komandas, savukārt no plkst. 18.00 savu izveicību pie basketbola groziem pierādīs gados vecākie sacensību dalībnieki. Par klātesošo noskaņojumu rūpēsies DJ Get Dizzy, pasākumu vadīs televīzijas personība Renārs Zeltiņš un «Ghetto Family» dibinātājs Raimonds Elbakjans.

«Jaunajā sezonā esam iecerējuši vairākas jaunas aktivitātes – lai veselīgam dzīvesveidam piesaistītu arvien vairāk cilvēku, Grīziņkalnā rīkosim bezmaksas treniņus ielu basketbolā, dejošanā un ielu vingrošanā. «Ghetto Games» festivāls, ko augustā jau otro gadu pēc kārtas rīkosim Ventspilī, būs vēl krāšņāks un vērienīgāks – tajā 20 sporta veidu sacensībās šogad startēs dalībnieki no vairāk nekā 20 valstīm,» pastāstīja Raimonds Elbakjans, «Ghetto Family» dibinātājs un biedrības «Streetbasket» prezidents.

«Kopā ar ielu sporta veidiem un dejošanu jaunajā sezonā esam sākuši rūpēties arī par jaunu lauciņu - atbalstīsim jaunos mūziķus, kuriem dodam iespēju piedalīties «Ghetto Faktors» konkursā. Uzvarētājs iegūs iespēju nofilmēt savu videoklipu Ņujorkā un ierakstīt dziesmu skaņu studijā,» sacīja R.Elbakjans. Viņš informēja, ka šogad turnīra «Ghetto Basket» ietvaros jaunie basketbolisti sacentīsies par tradicionālo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba spēlētāja Andra Biedriņa balvu. «Ghetto Family» kustība šosezon sākusi arī veiksmīgu sadarbību ar Latvijas Florbola federāciju.

Piektajā sezonā ielu kultūras un sporta kustībai «Ghetto Games» pievienojušies jauni sporta veidi un sportisti, savukārt kuplais sporta sacensību pulks papildināts arī ar mūzikas un deju pasākumiem, ielu kultūras minifestivāliem. Šajā sezonā paredzēti trīs svarīgi notikumi – 18.maijā Jauniešu dienu ietvaros «Ghetto Games» notiks Jēkabpilī, no 8. līdz 11. augustam Ventspilī tiks rīkots starptautiskais «Ghetto Games» festivāls, savukārt sezona noslēgsies ar vērienīgo pasākumu 31. augustā Rīgā, 11. novembra krastmalā.

Jaunajā sezonā «Ghetto Family» sporta veidiem pievienosies regbijs – «Ghetto Rugby» sacensības Rīgā, «Daugavas stadionā» tiks rīkotas 24. maijā, 7. jūnijā, 19. jūlijā. Regbijs tiks spēlēts «4 pret 4» formātā.

Zem «Ghetto Games» karoga tiks rīkoti arī pērn iedibinātie «Ghetto Floorball» turnīri. Tie, sākot ar 14. maiju, katru otrdienu tiks rīkoti Rīgā, Grīziņkalnā un citviet Latvijā.

Šogad līdzās ielu basketbolistiem un ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem kustību «Ghetto Family» Latvijas un Eiropas sacensībās pārstāvēs divi pieredzējuši sportisti. «Ghetto Family» pievienojies Jānis Rozītis, Austrumeiropā un Ziemeļeiropā spēcīgākais ielu motociklu frīstaila braucējs, kā arī Jānis Tomsons, kurš atgriezies autosportā pēc kājas zaudēšanas un šogad jauno sezonu sācis piedaloties «Dzintara Apļa» pirmajā posmā Biķerniekos. J.Tomsons šosezon piedalīsies arī citās vēsturisko «Volgu» sacensībās Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā.

«Ghetto Family» paspārnē sākusi darboties arī motokrosa komanda «Ghetto MX Team», kuras sastāvā startē trīs jaunie sportisti - Ralfs Guļevskis (15 gadi), Arvis Grinbergs (17 gadi) un Uldis Spulle (17 gadi). Viņu mērķis jaunajā sezonā – sasniegt augstus rezultātus un pierādīt sevi Latvijas motokrosa sacensībās MX2 klasē.

«Ghetto Games» ietvaros vasarā visā Latvijā jau tradicionāli būs iespējams piedalīties «Ghetto Basket», «Ghetto Football», «Ghetto Dance» un «Ghetto Extreme» sacensībās.

LTV7 kanālā no 13.maija katru pirmdienu plkst.19.30 varēs vērot «Ghetto Games» raidījumus, kuros kustības pārstāvji stāstīs gan par sezonas aktualitātēm, gan par jauno sportistu un kustības dalībnieku cīņas sparu, zaudējumiem un uzvarām. Raidījuma atkārtojumus varēs noskatīties ceturtdienās plkst. 23.25 un sestdienās plkst. 19.15.

«Ghetto Games» piecu gadu laikā kļuvusi par nozīmīgāko jauniešu kustību valstī, jo, gadā rīkojot aptuveni 70 pasākumus, dažādās sportiskās aktivitātēs iesaistījusi ap 50 000 sekotāju. «Ghetto Games» mērķis ir palīdzēt jauniešiem pilnveidot sevi, sniedzot iespēju pozitīvā vidē sportot un lietderīgi pavadīt brīvo laiku, attīstīt talantus un iesaistīties brīvprātīgajā darbā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu