Jaunups: Saceltā ažiotāža mani uzjautrina (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Briestošās izmaiņas «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijas izspēles kārtībā ir normāla situācija, kurai provizorisku piekrišanu līgas klubi devuši jau janvārī, uzsvēra valsts čempionvienības «VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Problēma ar LBL finālsērijas aizvadīšanu pēc nolikumā paredzētās kārtības radusies «VEF Rīga» aizņemtības dēļ VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā. Latvijas čempioniem sacensību astotdaļfināls pret Kazahstānas klubu «Astana» noslēgsies 3. vai 4.maijā, bet LBL nolikums paredz turnīra finālsērijas aizvadīšanu līdz 31.maijam, sacenšoties sērijā līdz četrām uzvarām.

Dabiska situācija

«Radusies situācija ir pilnīgi normāla, bet ap jautājumu saceltā ažiotāža mani pat uzjautrina. Šī ir dabiska situācija, jo visos sporta veidos vietējais čempionāts allaž bijis vairāk vai mazāk pakārtots klubu startiem starptautiskās sacensībās,» izteicās Jaunups. «Savā laikā Latvijā čempionāts vienmēr tika pakārtots Baltijas Basketbola līgai (BBL), kad tā norisinājās nopietnākā līmenī. Vēl janvārī visi klubi Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēdē provizoriski vienojās, ka izmaiņas nolikumā, ja pēc tām būs nepieciešams, ir loģisks darba princips. Tam piekrišanu deva arī «Ventspils» komanda, kas pati vēl uz to brīdi turpināja dalību Eirokausos.»

Ja «VEF Rīga» iekļūs LBL finālā un pārvarēs VTB līgas astotdaļfinālu, LBL finālsērijas aizvadīšana pilnā apjomā līdz 31.maijam kluba noslodzes dēļ kļūs teju neiespējama. LBL vadība un tās galvenais tiesnesis Agnis Pērkons pašu un LBS zināšanai izveidojuši vairākus iespējamos rīcības modeļus, kā aizvadīt finālsēriju, ja piepildīsies abi iepriekšminētie faktori. Iespējamās nolikuma izmaiņas paredz dažādus situācijas risināšanas variantus, gan samazinot finālsērijas spēļu skaitu, gan paildzinot tās aizvadīšanas termiņus.

Ažiotāža nav jātaisa

«Ja klubiem nāksies spēlēt arī jūnijā, tad nāksies. Tāda ir dzīve,» izcēla Jaunups. «Īpaša ažiotāža šajā jautājumā nav jātaisa, jo klubiem vēl ir jātiek līdz LBL finālam.»

LBL direktors Ēriks Ozols iepriekš uzsvēris, ka lēmums šajā jautājumā, visticamāk, tiks pieņemts tikai pēc tam, kad būs skaidrs, vai «VEF Rīga» pārvarēs VTB līgas astotdaļfinālu, uzsverot, ka gala lēmumu pieņems nevis LBL, bet gan LBS valde.

«Mums visiem ir jāpriecājas, ka mūsu klubi spēlē nopietnos turnīros. Latvijas čempionāts tikai iegūst no tā, ka tajā piedalās klubi ar šādu rūdījumu,» uzskata Jaunups. «Absolūtais vairākums vietējo klubu atbalsta iespējamās izmaņas LBL nolikumā, tāpēc es pats uz sacelto jezgu skatos no malas.»

Piekrita arī bļāvēji

Jaunups uzsvēra, ka pārmetumi par laicīgu LBL nolikuma pielāgošanu VTB līgas spēļu grafikam nav pamatoti, jo sezonas sākumā bija zināmas tikai aptuvenas VTB līgas kalendāra izmaiņas, turklāt nebija zināms, cik tālu «VEF Rīga» sacensībās tiks.

«Janvārī, kad runājam par principiem, kopējam viedoklim piekrita arī šī brīža lielākie bļāvēji,» uzsvēra «VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs.

Jāizceļ, ka tieši «Ventspils» un «VEF Rīga» duelis ir reālākais gaidāmajā LBL finālsērijā. Iepriekš «Ventspils» kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics izteicies, ka gadījumā, ja tiks lemts par izmaiņām nolikumā, vienībai nebūs citu iespēju, kā vienīgi pieņemt LBS lēmumu. Savukārt kluba prezidents Aivars Lembergs izteicies, ka izmaiņas LBL spēļu grafikā nav pieļaujamas, taču pauda gatavību samierināties ar lēmumu.

Pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā «VEF Rīga» otro reizi pēc kārtas spēkojās ar «Ventspils» komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1. Pašlaik abi klubi nodrošinājuši vietu sacensību pusfinālā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu