"Ventspils" otrajā pagarinājumā uzvar "Telenet"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

"Ventspils" basketbolisti Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla otrajā spēlē piektdien savā laukumā ar 97:92 otrajā pagarinājumā pārspēja Beļģijas klubu Ostendes "Telenet", sērijā līdz divām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Pirmā ceturtdaļa iesākās līdzīgā cīņā, jo abas komandas izmantoja pretinieku kļūdas un guva salīdzinoši vieglus punktus. Turpinājumā "Ventspils" pārņēma spēles iniciatīvu, palielinot pārsvaru līdz sešiem punktiem, kuru saglabāja līdz ceturtdaļas beigām (26:20).

Otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs ''Ventspils'' komanda prata palielināt pārsvaru līdz 11 punktiem, taču Beļģijas komanda atbildēja ar to pašu un spēja samazināt deficītu līdz četriem punktiem.

Pirmā puslaika beigas aizritēja mazliet haotiskā spēlē, bet pārtraukumā laukuma saimnieki devās pie rezultāta 41:39 savā labā.

Komandām atgriežoties no pārtraukuma, veiksmīgāk sāka darboties "Tenelis" basketbolisti, kas nepilnu divu minūšu laikā guva astoņus punktus. Arī turpinājumā viesu komanda spēlēja pārliecinoši, spēdama izvirzīties vadībā ar trīs punktu pārsvaru.

Tomēr mājinieki spēja saņemties un lēnām pārņēma spēles iniciatīvu, pēc ceturtās ceturtdaļas atrodoties vadībā ar 62:54.

Arī pēdējā ceturtdaļa iesākās ar atklātu basketbolu abu komandu izpildījumā un visai ātri viesiem izdevās samazināt rezultātu. Četras minūtes līdz spēles beigām "Ventspils" atradās vadība tikai ar 2 punktu pārsvaru.

Galotnē risinājās dramatiska cīņa, jo nepilnas minūti līdz spēles beigām rezultāts bija neizšķirts - 78:78. Tomēr līdz spēles beigu signālam neviena no komandām nespēja gūt punktus, un uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams pagarinājums.

Pirmajā pagarinājumā abas komandas ļoti cieši darbojās aizsardzībā un pretiniekiem neļāva gūt punktus. Pirmo reizi papildlaika 2. minūtē "Ventspils" komandu vadībā izvirzīja Jānis Strēlnieks, taču uzreiz pēc tam "Telenet" atkal izlīdzināja rezultātu. Pirmā pagarinājuma beigās uzvaru mājiniekiem varēja nodrošināt Efedžuku, taču viņa raidīts trīspunktu metiens bija neprecīzs.

Arī otrā pagarinājumā izšķirošie notikumi risinājās pašā tā beigās, kad minūti pirms pagarinājuma beigām laukuma saimnieki atradās vadībā ar vien punkta pārsvaru - 93:92. Teicami turpināja darboties Efedžuku, kurš ventspilnieku pārsvaru palielināja līdz trīs punktiem. Šoreiz "Ventspils" ar agresīvu spēli aizsardzībā prata iekrāto pārsvaru nosargāt.

"Ventspils" - Ostendes "Telenet" 97:92 (26:20, 15:19, 21:15, 16:24, 7:7, 12:7)

Latvijas komandā rezultatīvāko sniegumu šajā spēlē nodemonstrēja Rašads Andersons, kurš guva 30 punktus, bet Oricevejinmi Efedžuku, kurš bija viennozīmīgs komandas līderis abos mača pagarinājumos, izcēlās ar 23 punktiem.

Tikmēr "Telenet" vienībā ar 24 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Metjū Lodžeskis.

Kā ziņots, pirmajā spēlē Beļģijas vienība bija pārāka ar 86:74.

30. martā komandas tiksies Ostendē.

Pusfinālā dueļa uzvarētājs tiksies ar Sanktpēterburgas "Spartak", kas sērijā ar 2-0 apspēlēja Turcijas komandu Karšijakas "Pinar".

Atgādinām, ka turnīra otrajā posmā Beļģijas komanda L grupā ieņēma pirmo vietu, bet ventspilniekiem K apakšgrupā nācās samierināties ar otro pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu