"Dinamo" akcionāri lūdz ierādīt zemi hokeja halles būvniecībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Hokeja kluba Rīgas "Dinamo" akcionāri vērsušies Rīgas domē ar lūgumu ierādīt zemes platību komandas hokeja halles būvniecībai, aģentūrai apstiprināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Kononova.

Rīgas "Dinamo" akcionāru iniciatīva būvēt jaunu ledus halli hokeja klubam ir saistīta arī ar Latvijas vēlmi 2017.gadā organizēt pasaules čempionātu hokejā. Rīgas pašvaldība ir ieinteresēta sniegt palīdzību piemērotas vietas atrašanā un ierādīšanā, jo čempionāta norisei nepieciešamas divas augstas kvalitātes sporta halles.

Jautājums par iespējamo "Dinamo" hokeja halles atrašanās vietu drīzumā tiks skatīts Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdē, kuru Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC) sasauks tuvāko divu nedēļu laikā, sacīja Kononova.

Jau ziņots, ka valdība otrdien, 15. martā, apstiprināja LHF pieteikumu tiesībām Rīgā 2017.gadā rīkot pasaules čempionātu hokejā. Lēmums par to, vai uzticēt Latvijai hokeja čempionāta rīkošanu, varētu tikt pieņemts nākamgad maijā.

Valdība ar šo lēmumu arī apliecina garantijas naudas - divu miljonu Šveices franku (800 000 latu) - iemaksu, kas būs jāveic līdz 2014.gadam, kā arī to, ka tiks nodrošinātas divas sporta halles, kurās noritēs spēles. Garantijas nauda gan pēc tam tiekot atmaksāta.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans ceturtdien pauda viedokli, ka valsts izdevumi čempionāta rīkošanā būs minimāli - tikai kārtības nodrošināšana -, jo otro halli būvēs privātie investori. "Mums jau viena ļoti laba halle ir. Man ir domas, kur varētu atrasties otra halle, tomēr pagaidām nevēlos atklāt. Ar to gan nevajadzētu rasties problēmām, jo arī no Rīgas domes attieksme par čempionāta rīkošanu ir ļoti pozitīva," sacīja Lipmans.

Lipmanam bijusi saruna ar Rīgas "Dinamo" komandu par otras halles būvniecību, un "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis izteicis gatavību piedalīties: "Būtu tikai normāli, ja komandai būtu pašai sava halle."

Savickis otrdien apstiprināja, ka AS "Dinamo Rīga" varētu būt viens no investoriem jaunā hokeja hallē, kas būs nepieciešama, ja Latvija iegūs tiesības 2017.gadā rīkot pasaules čempionātu hokejā. Patlaban jau esot izvērtētas izmaksas, iespējamās atrašanās vietas un izmaksas atkarībā no halles izmēra, taču konkrēta informācija pagaidām netiek izpausta.

Uzņēmējam zināms, ka uz hokeja halles būvniecību ir arī citi pretendenti, taču nosaukt tos viņš nevēlējās.

Pērn martā Savickis paziņoja, ka "Dinamo" ir ļoti neapmierināts ar "Arēna Rīga" darbu, tāpēc arvien nopietnāk apsver domu par savas halles būvniecību. Pusēm tobrīd bija domstarpības par jaunā līguma slēgšanu uz nākamo sezonu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu