Latvijas biatlonisti izcīna 14.vietu PČ stafetes sacensībās (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Piektdien Krievijas pilsētā Hantimansijskā notiekošajā Pasaules čempionātā biatlonā 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās vīriešiem Latvijas kvartets izcīnīja 14. vietu, lai gan pēc otrā posma atradās pat ceturtajā pozīcijā.

Pirmo posmu labi veica Edgars Piksons, kurš stafeti Ilmāram Bricim nodeva sestajā vietā, tikai 27,2 sekundes atpaliekot no pirmajā vietā esošās Norvēģijas. Pēc tam pieredzējušais Latvijas sportists pilnībā attaisnoja uz sevi liktās cerības un pacēla Latviju uz ceturto pozīciju (+9,2).

Trešajā posmā Andrejs Rastorgujevs bija spiests nedaudz savas pozīcijas zaudēt, taču viņš saglabāja labas izredzes uz augstu vietu kopvērtējumā (7. pozīcija; +55,1). Diemžēl noslēdzošajā posmā Jāņa Bērziņa solis distancē nebija tik ātrs, kā rezultātā Latvija noslīdēja uz 14. vietu (+3.03,9).

Latvijas komanda iztika bez soda apļiem, taču izmantoja 10 rezerves patronas.

Aizraujošā cīņā par pasaules čempioniem kļuva Norvēģijas biatlonisti, kuri kopumā izmantoja 10 rezerves patronas, kā arī veica divus soda apļus. Otrajā vietā finišēja Krievijas biatlonisti (0+8), kas no uzvarētājiem atpalika 28,6 sekundes. Savukārt bronzas godalgas izcīnīja Ukraina (0+10; +30,8 sekundes).

Kopumā startēja 26 komandas.

Līdz šim no latviešiem Hantimansijskā vislabāk veicies Piksonam, kurš desmit kilometru sprinta sacensībās izcīnīja augsto 8. vietu. Līdz ar to viņš ir nodrošinājis vietu dalībai sestdien paredzētajā 15 kilometru masu startā.

Latviju PČ vīriešiem pārstāv veterāns Ilmārs Bricis, Edgars Piksons, Andrejs Rastorgujevs, Rolands Pužulis un Jānis Bērziņš, bet sievietēm piedalās Madara Līduma, Anete Brice un Žanna Juškāne.

Pasaules čempionātā sadalīs 11 medaļu komplektus. Sacensības Krievijā noslēgsies 13. martā ar 4x6 km stafeti dāmām.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu