Krievijai un Somijai uzvaras Eirotūres pirmajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Hokeja Eirotūres otrā posma - «Pirmā kanāla» kausa - pirmajās spēlēs ceturtdien pie uzvarām tika Krievijas un Somijas izlases.

Turnīra mājinieki un esošā pasaules čempionvienība Krievija atklāšanas mačā ar 5:1 (0:1, 4:0, 1:0) sagrāva Zviedriju.

Pirmajā trešdaļā Zviedrijas izlasi vadībā izvirzīja Niklass Dānielsons, bet otrajā trešdaļā Jevgēņijs Medvedevs, Sergejs Mozjakins, Aleksandrs Ovečkins un Aleksandrs Radulovs panāca 4:1 Krievijas izlases labā. Trešajā trešdaļā cīņas beigu rezultātu panāca Mozjakins.

Savukārt otrajā pirmās kārtas mačā Somija ar 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) uzvarēja Čehijas hokejistus.

Somijas vienības labā vārtus guva Oskars Osala, Anti Pihlstrems un Tēmu Ramsteds, kamēr Čehijas izlases rindās izcēlās Zdeneks Kutlaks un Alešs Hemskijs.

Turnīra turpinājumā sestdien Krievija tiksies ar Čehiju, bet Somija spēkosies ar Zviedriju, savukārt svētdien notiks Krievijas un Somijas, kā arī Čehijas un Zviedrijas dueļi.

Eirotūres pirmajā posmā - «Karjala» kausa izcīņā - novembrī uzvarēja Čehijas izlase.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases.

Pagājušajā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Čehija.

Šajā turnīrā spēlē divas komandas, ar kurām nākamā gada pasaules čempionātā tiksies Latvijas izlase - pašreizējā pasaules čempionvienība Krievija un Somija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu