BK «Ventspils» pirmo posmu noslēdz bez zaudējumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

Latvijas basketbola komanda «Ventspils» noslēdzošajā, sestajā, Eiropas Izaicinājuma kausa pirmā posma spēlē otrdien ar rezultātu 90:56 (20:14, 27:19, 21:17, 22:6) savā laukumā pārliecinoši pieveica latvieša Agra Čavara pārstāvēto Zviedrijas komandu Sēdertaljes «Kings».

Līdz ar to «Ventspils» basketbolisti uzvarēja visās sešās pirmā posma spēlēs.

Maču sekmīgāk iesāka viesi, panākot 7:0, bet «Ventspils» spēja pietuvoties līdz 6:7 un septītajā minūtē arī pirmoreiz cīņā pārņēma vadību ar 10:9. Ceturtdaļas beigas «Ventspils» nospēlēja pārliecinošāk un pēc pirmajām desmit spēlētajām minūtēm jau atradās vadībā ar 20:14.

Otro ceturtdaļu atkal veiksmīgāk sāka viesi, pietuvojoties līdz 21:22, tomēr «Ventspils» klusuma periods bija īss - mājinieki panāca 29:21, bet pēc Folerina Kempbela «slum-dunk» arī 33:23. Ar presingu «Kings» komanda vēl centās «ieķerties» mača gaitā, tomēr «Ventspils» pēc puslaika atradās drošā vadībā ar 47:33.

Otrā puslaika sākumā atkal septiņus punktus pēc kārtas guva viesi, tomēr «Ventspils» komandai ātri vien izdevās atjaunot 14 punktu pārsvaru. Turpinājumā jau par uzvarētāju vairs jautājumu nebija - pēc trešās ceturtdaļas ventspilnieki bija vadībā ar 68:50, bet cīņu noslēdza ar 90:56.

Rezultatīvākais «Ventspils» komandā ar 18 punktiem bija Jānis Timma, bet pa 12 punktiem guva Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš un Folerins Kempbels.

Tikmēr Čavars cīnījās bez punktiem, bet rezultatīvākais «Kings» komandā ar 19 punktiem bija horvāts Tonijs Bizača.

«Ventspils» komandā slimības dēļ šim mačam nebija pieteikts Sandis Valters, un iespēja debitēt turnīrā bija jaunajam Tomam Leimanim.

Šī bija labdarības spēle, jo visi ienākumi tika ziedoti četrus gadus vecās Ladas veselībai. Meitenītei noteikta diagnoze bērnu cerebrālā trieka, spastiskā tetraparēze. Viņa šobrīd nav spējīga staigāt un sēdēt, bet, lai Lada regulāri varētu būt svaigā gaisā, nepieciešami speciālie daudzfunkcionālie rati «Stingray». Lai Ladai nodrošinātu rehabilitācijas kursu un speciālo ratu iegādi, kopā nepieciešami 3467 lati.

Spēles laikā līdzjutēji Ladai saziedoja 936 latus.

Vēl vienā šīs grupas spēlē otrdien Somijas čempionāta līdervienība Tamperes «Pyrinto» savā laukumā ar 84:80 (25:27, 22:10, 14:24, 23:19) pieveica Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas komandu Norčēpingas «Dolphins».

Jeromanovs 31 nospēlētās minūtes laikā guva astoņus punktus un izpildīja sešas rezultatīvas piespēles.

Līdz ar to «Ventspils» komandai ar sešām uzvarām sešās spēlēs C grupas kopvērtējumā pārējās trīs vienības sekoja ar diviem panākumiem un otrās vietas ieguvēja noskaidrošanai nācās skaitīt savstarpējo spēļu attiecību. Kā ziņo organizatori, otro vietu izcīnījusi «Dolphins» komanda, kurai seko «Kings» un «Pyrinto».

Pirmajā kārtā ventspilnieki ar 72:68 savā laukumā pieveica «Dolphins», bet nākamās trīs spēles aizvadīja izbraukumā - sākotnēji, neskatoties uz 20 punktu zaudēšanu pēc kārtas, ar 89:74 pieveica «Pyrinto», pēc tam ar 82:80 uzvarēja «Kings» un ar 69:51 atkārtoti uzveica «Dolphins». Savukārt piektajā kārtā pirms nedēļas «Ventspils» savā laukumā ar 79:59 atkārtoti pārspēja «Pyrinto».

Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs «TOP 16» turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Šajā posmā «Ventspils» kā C apakšgrupas spēcīgākā komanda būs vienā apakšgrupā ar A grupas spēcīgāko komandu, kā arī B un D grupu otrajām vietām.

Par A grupas uzvarētāju kļuvusi Turcijas komanda Karšijakas «Pinar», tikmēr otrajā vietā D grupā otrdien palika Rumānijas komanda «Gaz Metan Medias». Vēl nav pilnībā skaidra situācija B grupā.

Pēc divu apļu turnīra otrajā posmā pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Savukārt ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Iepriekšējās divās sezonās «Ventspils» komanda spējusi sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu, bet šo barjeru tai nav izdevies pārvarēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu