Ford komanda sezonas beigās pametīs WRC (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ford Abu Dhabi World Rally Team

Pasaules autorallija čempionātu (WRC) pēc šīs sezonas pametīs «Ford» komanda, liecina vienības oficiālais paziņojums.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā pašlaik pastāvošo nestabilo finansiālo situāciju, kas novērojama pasaules ekonomikā.

Šosezon «Ford» komandas rindās WRC čempionātā startē somu braucējs Jari-Mati Latvala un 2003.gada pasaules čempions Peters Solbergs no Norvēģijas.

WRC čempionātā «Ford» komanda tās pašreizējā veidolā startē kopš 1997.gada. Šajā laikā vienība trīs reizes uzvarējusi Konstruktoru kausa ieskaitē, bet tās piloti par pasaules čempioniem kļuvuši divas reizes.

Tikmēr ar «Ford Fiesta» braucamajiem čempionātā plāno turpināt piedalīties «Ford» pakļautībā esošā «M-Sport» komanda, kuras rindās čempionātā startē igaunis Ots Tanāks.

Tādējādi tieši «M-Sport» kļūs par autoražotāja pārstāvi čempionātā, pie kura pārcelsies tā vadošie braucēji. Latvala gan pašlaik izskatot piedāvājumu no «Volkswagen».

«Ford» komandas braucēji kopumā triumfējuši 76 WRC posmos.

Pašlaik sezonas kopvērtējumā Latvala ieņem trešo vietu, bet Solbergs atrodas piektajā pozīcijā, kamēr Konstruktoru kausā «Ford» ieņem otro pozīciju. Par pasaules autorallija čempionu savukārt jau ir kļuvis Sebastjans Loebs, kurš savas karjeras laikā ir pārstāvējis tikai Citroen vienību. Viņam čempiona tituls šogad ticis jau devīto reizi pēc kārtas.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu