Latvala vadībā pēc Velsas rallija pirmās dienas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ford Abu Dhabi World Rally Team

Pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) desmitā posma - Velsas rallija - pirmās dienas vadībā izvirzījies «Ford» vienību pārstāvošais somu braucējs Jari-Mati Latvala.

Pēc pirmās dienas sešiem ātrumposmiem Latvala par 12,1 sekundi apsteidz 2003.gada pasaules čempionu Peteru Solbergu no Norvēģijas, kurš arī pārstāv «Ford» komandu.

Savukārt astoņkārtējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Loebs no «Citroen» komandas pēc pirmās dienas atrodas tikai trešajā pozīcijā, līderim zaudējot mazliet vairāk par 21 sekundi.

Pēc pirmās dienas Loebs atzinis, ka šajā rallijā cīnīties ar «Ford» pilotiem ir gandrīz neiespējami.

Ceturtajā vietā pašlaik atrodas norvēģis Madss Estbergs («Adapta Ford»), piektais ir igaunis Ots Tanāks, kurš brauc «M-Sport Ford» komandā, bet pirmo sešinieku noslēdz Loeba komandas biedrs Miko Hirvonens no Somijas.

Sestdien sekos nākamie septiņi ātrumposmi, bet rallijs noslēgsies svētdien ar pēdējiem sešiem ātrumposmiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem Loebs atrodas līderpozīcijā ar 199 punktiem. Tuvākais sekotājs Hirvonens no viņa atpaliek par 54 punktiem, bet trešajā vietā esošajam Solbergam ir vien 104 punkti.

Kopumā šosezon tiks aizvadīti 13 posmi, kas ir tikpat daudz, cik pagājušajā sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu