Londonā ar pasaules mūzikas zvaigžņu līdzdalību noslēdzas paraolimpiskās spēles (16)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonā svētdienas vakarā ar daudzu augstākā kalibra pasaules mūzikas zvaigžņu piedalīšanos noslēdzās Londonas paraolimpiskās spēles.

Noslēguma ceremonijā, kuru klātienē vēroja 80 000 skatītāju, uzstājās gan pazīstamā rokmūzikas grupa «Coldplay», gan tādi atzīti mākslinieki kā reperis «Jay-Z» un dziedātāja Rianna.

Paraolimpiskās spēles, kurās pirmo reizi startēja 4200 sportisti no 164 valstīm, kuri cīnījās par 503 medaļu komplektiem 20 sporta veidos, par ļoti veiksmīgām atzina Starptautiskās Paraolimpiskās komitejas prezidents Filips Kreivens, savukārt Londonas olimpisko spēļu orgkomitejas vadītājs Sebastjans Ko uzsvēra, ka 11 dienu ilgušās sacensības bijušas brīnišķīgas.

Pirmo reizi uz paraolimpiskajām spēlēm tika pārdoti 2,7 miljoni biļešu, kas ir par 900 000 vairāk nekā pirms četriem gadiem Pekinā.

Sacensībās tika laboti 422 paraolimpisko spēļu rekordi, no kuriem 252 bija arī pasaules rekordi.

Jau ziņots, ka Latvijas sportisti paraolimpiskajās spēlēs izcīnīja divas medaļas - Aigars Apinis uzvarēja lodes grūšanā, bet diska mešanā viņš tika pie sudraba.

Ceturtais iejādē bija Rohards Snikus. Londonā startēja astoņi Latvijas paraolimpieši.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu