«Twitter»: Bolts ir Londonas Olimpiādes populārākais sportists (10)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slavenā Jamaikas sprintera Useina Bolta panākumi Londonas olimpiskajās spēlēs bijis populārākais temats mikroblogošanas vietnē «Twitter» Olimpiādes laikā, pavēstījuši sociālā tīkla pārstāvji.

Pēc Bolta vēsturiskās uzvaras 200 metru distancē tviterī ik minūti tika veikti 80 000 ierakstu par šo tēmu. Savukārt pēc jamaikieša triumfa 100 metru sprintā Bolta vārds parādījās 74 000 ziņojumu minūtē.

Apkopotie skaitļi pierāda, ka Londonas olimpiskās spēles bijušas pirmās «sociālo mediju spēles».

«Pēdējo 16 dienu laikā veikti 150 miljoni tvītu, kas saistīti ar Olimpiādi,» norādīts ziņojumā.

Tāpat «Twitter» atklājis, ka Bolts bijis Londonas Olimpiādes populārākais sportists, tomēr pa miljonam tvītu veltīts arī citiem sportistiem - ASV peldētājiem Maiklam Felsam un Raienam Lohtem, britu daiļlēcējam Tomam Deilijam, kā arī badmintonistam Čunvei Lī no Malaizijas.

Labāko desmitniekā iekļuvis arī Bolta komandas biedrs un tautietis Johans Bleiks, britu tenisists Endijs Marejs, ASV vingrotāja Geibriela Duglasa, kā arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes amerikāņi Lebrons Džeimss un Kobe Braients.

Tāpat aktuāla bija grupas «Spice Girls» apvienošanās Londonas Olimpiādes noslēguma ceremonijā, kad minūtes laikā tviterī par šo tēmu tika veikti 116 000 ierakstu.

«Twitter» jau iepriekš ziņoja, ka Londonas Olimpiādes atklāšanas laikā vien saņemti 9,66 miljoni tvītu, kas ir vairāk nekā pirms četriem gadiem Pekinā visas Olimpiādes laikā.

Vispopulārākais olimpiskais sporta veids tviterī bijis futbols, peldēšanas sacensības, vieglatlētika, vingrošana un volejbols. Savukārt 4x100 metru stafetes skrējiens, kurā Boltam izdevās izcīnīt savu trešo zelta godalgu šajā Olimpiādē un sesto olimpisko zeltu karjerā, tika apspriests 52 000 ziņojumos minūtē.

Mareja uzvara olimpiskajā tenisa turnīrā izpelnījās 57 000 tvītu minūtē, bet ASV vīriešu basketbola komandas uzvara pār Spāniju izraisīja 41 000 tvītu minūtē.

Kā ziņots, četrgades prestižākajā sporta pasākumā laikā no 27.jūlija līdz 12.augustam aptuveni 10 500 sportistu sadalīja 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu