Noskaidroti 2012. gada Latvijas jaunākie čempioni burāšanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trīs dienas no 10. līdz 12. augustam jūrā pie Engures ostas vairāk nekā sešdesmit Latvijas un Igaunijas jaunie burātāji cīnījās par 2012. gada Latvijas burāšanas čempionu tituliem trijās švērtlaivu klasēs un sešās ieskaites grupās. Laikapstākļi bērnus nelutināja – tiem savu spēku un burātprasmi nācās pierādīt vēsos, vējainos un viļņiem bagātos apstākļos. 2012. gada čempionu zelta medaļas izcīnīja Anna Aile, Helēna Rause, Marta Rause, Roberts Lī Špats, Ričards Zvilna un Roberts Jānis Vancovičs, kurš saņēma arī ceļojošo Optimist kausu.

Pašu mazāko Optimist švērtlaivu klasē par aizraujošu un spraigu cīņu trīs dienu garumā parūpējās patlaban spēcīgākie Optimist klases burātāji – Helēna Rause un Roberts Jānis Vancovičs.

Jau sākot no sacensību starta, abi burātāji demonstrēja ne vien uzvarētāju cienīgu ātrumu, bet arī sarežģītu un ļoti profesionālu taktisko cīņu. Čempionāta pirmajos braucienos pieredzes bagātā Helēna, kurai šī ir pēdējā sezona Optimist klasē, bija veiksmīgāka par Robertu, taču otrajā sacensību dienā Roberts acīmredzot bija atšifrējis Helēnas stratēģiju un, izmantojot mazākā svara priekšrocības, spēja pārņemt līdera pozīcijas.

Lai arī abi līderi pārliecinoši atrāvās čempionāta kopvērtējumā, dažos braucienos uzvaras spēja izcīnīt arī Ēriks Zvilna, un Optimist B grupas līderis Robins Lī Špats. Čempionāta kopvērtējumā zelta medaļu un ceļojošo Optimist kausu saņēma Roberts Jānis Vancovičs, otrajā vietā atstājot meiteņu ieskaites uzvarētāju Helēnu Rausi un trešajā – Ēriku Zvilnu. Meiteņu ieskaitē, kā jau minēts iepriekš, zeltu izcīnīja Helēna Rause, otrā – Veronika Čače, trešā – Agija Ēlerte. Pašu mazāko burātāju Optimist B ieskaitē godalgas saņēma Robins Lī Špats, Alma Štēbele un igauniete Helēna Ausmane.

Laser 4,7 klasē pirmajās divās dienās, kad bija visstiprākais vējš un lielākie viļņi, pārliecinošs līderis bija Ričards Zvilna un meiteņu ieskaites pārstāve Madara Šuško. Taču trešajā dienā visos trīs braucienos uzvaras izcīnīja šīs sezonas lielākā pārsteiguma autore Marta Rause, kura Laser klasē debitēja tikai pirms mēneša. Pirmajā dienā Marta vēl nespēja tikt galā ar spēcīgo vēju, taču jau otrajā dienā, neskatoties uz sīkām veselības problēmām, sāka stabili braukt līderu grupā. Čempionāta noslēgumā zelta medaļu Laser 4,7 klasē saņēma Ričards Zvilna. Sudraba medaļu kopvērtējumā un zeltu meiteņu konkurencē saņēma Marta Rause, bronzu un sudrabu – Madara Šuško. Meiteņu konkurencē bronzu izcīnīja Enija Rudzīte.

Laser Radial klasē pārliecinoši kārtējo Latvijas čempiona titulu izcīnīja Anna Aile, kura uzvarēja visos braucienos. Kā jau tika prognozēts iepriekš, sīva cīņa notika par atlikušajām godalgām. Tajā iesaistījās Ričards Čače, Emīls Elnionis un Arvīds Vāvere. Neskatoties uz tehniskām ķibelēm, šajā cīņā spēcīgākais izrādījās aizvadītā gada Laser 4,7 klases čempions Emīls Elnionis, kurš izcīnīja sudrabu. Bronzas godalgu Laser Radial klasē saņēma Arvīds Vāvere.

2012. gada Latvijas čempionātā uz starta stājās jaunie burātāji no Audas, Kuivižu, Priedaines, Rīgas, Rojas un Usmas jahtklubiem, kā igauņi no Dago un Kalev jahtklubiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu