Rubļevska ar astoto vietu noslēdz Latvijas sportistu dalību Olimpiādē (23)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās sievietēm svētdien astotajā vietā ierindojās Latvijas sportiste Jeļena Rubļevska, noslēdzot Latvijas pārstāvju dalību Olimpiādē.

(Papildināts viss teksts.)

Paukošanas sacensībās Rubeļvska uzvarēja 25 no 35 cīņām, kas viņai deva 1000 punktus. Pēc pirmās disciplīnas Latvijas sportiste bija līdere.

Savukārt peldēšanā Rubļevska 200 metru brīvā stila distanci veica divās minūtēs un 26,93 sekundēs, kas bija tikai 32.rezultāts un deva 1040 punktus. Tas viņai lita atvirzīties uz kopvērtējuma astoto vietu.

Vēlāk jāšanas sacensībās Latvijas pārstāve tika pie 1136 punktiem, uzrādot 16.labāko rezultātu un nosargājot kopvērtējuma astoto pozīciju.

Pēdējā disciplīnā - apvienotajā skriešanas un šaušanas distancē - Rubļevska trasē devās 23 sekundes aiz līderes. Pirmo šaušanu viņa veica bez kļūdām, pietuvojoties līderēm, tomēr otrajā šaušanā pēc veiksmīga sākuma pieļāva sešas kļūdas, zaudējot aptuveni 18 sekundes. Arī trešo šaušanu Rubļevska sāka veiksmīgi, tomēr pēdējais šāviens viņai padevās vien ar trešo mēģinājumu. Distances noslēgumā tas sportistei deva 15.labāko laiku un 2052 punktus.

Ar 5228 punktiem 36 gadus vecā Rubļevska kopvērtējumā ierindojās astotajā vietā.

Par olimpisko čempioni ar izcīnītiem 5408 punktiem kļuva Laura Asadauskaite no Lietuvas, otrajā vietā ar 5356 punktiem ierindojās Samanta Mareja no Lielbritānijas, bet pie bronzas ar 5340 punktiem tika Jane Markeša no Brazīlijas.

Lietuva Olimpiādē izcīnījusi piecas medaļas. Pie zelta medaļas 100 metru distancē brasā tika tikai 15 gadus vecā peldētāja Rūta Meilutīte, cīkstonis Aleksandrs Kazakevičs izcīnīja bronzas godalgu grieķu-romiešu stila sacensībās svara kategorijā līdz 74 kilogramiem, kanoe airētājs Jevgēņijs Šuklins tika pie sudraba vieninieku sacensībās 200 metru distancē, bet vēl vienu bronzu izcīnīja bokseris Evalds Petrausks svara kategorijā līdz 60 kilogramiem.

Šis bija pēdējais sadalītais olimpisko spēļu medaļu komplekts.

Rubļevska olimpiskajām spēlēm kvalificējās, izcīnot sesto vietu pagājušā gada Eiropas čempionātā.

Atēnu olimpisko spēļu vicečempione startēja savā ceturtajā Olimpiādē. 2000.gadā Sidnejā viņā izcīnīja astoto vietu, bet pirms četriem gadiem Pekinā - 23.vietu.

Jau ziņots, vīriešu sacensībās sestdien Deniss Čerkovskis izcīnīja 19.vietu.

Latvijas Londonas Olimpiādes pieteikumā bija 46 sportisti, bet uz starta stājās 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija.

Par medaļām Londonā līdz sacentās aptuveni 10 500 sportisti, kuri sadalīja 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu