Lietuvas basketbolisti saspringtā cīņā piekāpjas ASV (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu Londonas olimpisko spēļu basketbola turnīrā vīriešiem sestdien piedzīvoja Lietuvas izlase, kas saspringtā cīņā ar 94:99 (25:33, 26:22, 21:23, 22:21) piekāpās zvaigžņotajai ASV komandai.

A grupas ceturtās kārtas cīņā lietuvieši tādējādi piedzīvoja savu trešo zaudējumu, taču komanda saglabā izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

ASV izlases rindās aizvadītajā mačā ar 20 punktiem izcēlās Lebrons Džeimss un Karmelo Entonijs, bet Lietuvas valstsvienībā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Lins Kleiza, kamēr Latvijas čempionvienībā «VEF Rīga» spēlējošais Antans Kavaļausks tika pie sešiem punktiem.

Citā A grupas ceturtās kārtas mačā Francija ar 73:69 (20:15, 15:12, 25:16, 13:26) pārspēja Tunisiju, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Pēdējā šīs grupas ceturtās kārtas spēlē Argentīna tiksies ar Nigēriju.

A grupas kopvērtējumā četras uzvaras ir ASV izlasei, Francijas kontā trīs panākumi, Argentīna tikusi pie divām uzvarām, Lietuvas un Nigērijas kontos pa vienam panākumam, bet bez uzvarām cīnās Tunisija.

Savukārt B grupas ceturtās kārtas spēlē Krievija vēl vienā dramatiskā cīņā ar 77:74 (11:28, 21:12, 24:13, 21:21) uzvarēja Spāniju.

Uzvarētāju rindās ar 24 punktiem izcēlās Vitālijs Fridzons, bet Spānijas labā 20 punktus guva Po Gasols.

Pārējos B grupas ceturtās kārtas mačos Ķīna spēkosies ar Brazīliju, bet Lielbritānija tiksies ar Argentīnu.

B grupā pašlaik četras uzvaras ir Krievijai, Spānijas kontā trīs panākumi, Brazīlija iekrājusi divas uzvaras, Austrālija tikusi pie viena panākuma, bet bez uzvarām cīnās Ķīna un Lielbritānija.

Pēc viena apļa turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras labākās komandas.

Pirms četriem gadiem Pekinā zelta medaļas izcīnīja ASV izlase, Spānija tika pie sudraba, bet bronzu ieguva Argentīna.

Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz 12.augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportisti sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu