«Ghetto Basket» vēsturē pirmajā «Skills Challenge» triumfē Epners

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Ghetto Games» vēsturē pirmajā «Ghetto Basket» konkursā «Skills Challenge» ceturtdien Grīziņkalnā uzvarēja Andris Epners, kurš finālā pārspēja Edgaru Kuku, bet ielu basketbolā ceturto turnīru pēc kārtas visus pārspēja «GuruClash/Švāģers» - Mārtiņš Motivāns, Oskars Kalējs un Jānis Dilevka.

«Skills Challenge» konkursi ir populāra izklaide Nacionālās Basketbola asociācijas «Zvaigžņu spēlēs», taču «Ghetto Basket» ir īpašs ar to, ka arī šādas atrakcijas ir īpašas.

Renārs Zeltiņš un Raimonds Elbakjans trases izveidošanā izmantoja gan skeitparka rampas un citas konstrukcijas, gan velotriālā savulaik izmantotās milzīgās riepas. Ja vēl pieskaita par grozu konstrukciju atsvariem izmantojamās milzīgās ūdens kannas, tad ir skaidrs, ka «Ghetto Basket» konkursā bija iespējams uzvarēt tikai visizturīgākajam dalībniekam.

Kvalifikācijas kārtā uz starta izgāja 16 ielu basketbolisti, taču Edijs Kaņepājs, Matīss Rožlapa, Jānis Tiltiņš, Mārtiņš Šteinbergs, Lauris Purkalītis, Mārtiņš Ivanovs, Hedijs Šliters, Uģis Kasparāns, Romāns Larionovs, Gatis Justovičs, Kristaps Dārgais un Artūrs Kramiņš tā arī nespēja iekļūt pusfinālā.

«Skills Challenge» otrajā kārtā Edgars Kuks pārspēja Spartaku Giluci, bet Andris Epners pēc ieilgušās konkursa pēdējās fāzes - metieniem no groza apakšas, «sodiņa» un tālmetiena - tomēr uzveica Artūru Ausēju. Finālā Epners un Kuks līdzvērtīgi veica lielāko daļu distances, nokļūstot centrālajā laukumā.

Pagājušajā sezonā Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas čempionu titulu «Barona kvartāla» rindās izcīnījušais Epners ar pirmo reizi realizēja metienu no groza apakšas un «sodiņu». Kuks tā arī nespēja realizēt soda metienu. Pa to laiku Andris, neraugoties uz distancē zaudētajiem spēkiem, tomēr trāpīja arī tālmetienu, nopelnot «Ghetto Basket» galveno balvu Ls 100 apmērā.

«Ghetto Basket» turnīra finālā turpināja pārsteigt «GuruClash/Švāģers», kas finālu pret «Mazo/SportosimVisi.lv» iesāka ar tālmetienu sēriju un 10:0. Lai arī potītes savainojuma dēļ viens no «Mazajiem» Artūrs Dušelis finālu vēroja no tribīnēm, taču tik un tā skatītāji prognozēja daudz saspringtāku cīņu, jo «Ghetto Basket» līdera goda aizstāvēšanu finālā veica Artūrs Kramiņš, Kristaps Dārgais un Ingars Aizpurs. «Mazais» dažus punktus atspēlēja, taču līdzās Motivānam un Kalējam pie tālmetienu realizētājiem atzīmējās arī Dilevka, sekmējot «GuruClash/Švāģers» triumfu ar 15:7.

«GuruClash/Švāģers» triumfējis četros turnīros pēc kārtas, kuros piedalījušies šīs komandas spēlētāji - 12. jūlijā Rīgā, 14. jūlijā Ķekavā, 15. jūlijā Dobelē un 17. jūlijā Rīgā. Šovasar nevienai komandai nav izdevies gūt vairāk par divām uzvarām pēc kārtas. «Ghetto Basket» rangā «GuruClash/Švāģers» arvien straujāk tuvojas otrajai vietai. Pēc 19. jūlija turnīra pirmo vietu saglabā «Mazais/SportosimVisi.lv» ar 320 punktiem, bet otrās un trešās vietas īpašnieku - «Berlitz» un «GuruClash/Švāģers» - rēķinā attiecīgi 266 un 261 punkts.

Pēc zaudējuma astotdaļfinālā «Armet» no trešās vietas atpaliek jau 15 punktus.

«Ghetto Basket» vasaras turpinājums 26. jūlijā Rīgā. 19. jūlija «Ghetto Basket» laureāti Skills Challenge: 1. Andris Epners, 2. Edgars Kuks, 3./4. Spartaks Gilucis, Artūrs Ausējs.

Vīriešu grupa: 1. «GuruClash/Švāģers» (Mārtiņš Motivāns, Oskars Kalējs, Jānis Dilevka), 2. «Mazais/SportosimVisi.lv» (Artūrs Dušelis, Kristaps Dārgais, Artūrs Kramiņš, Ingars Aizpurs), 3. «HyDuck» (Uģis Kasparāns, Valdis Kravalis, Gustavs Gotauts, Raimonds Pabrieža.)

Sieviešu grupa: 1. «Persiki» (Ieva Malkevica, Ieva Vītola, Dina Rozenberga), 2. «Zvēri» (Anna Sonka, Madara Gulbe, Linda Sarja, Arta Grase), 3. «Reaļnās puķes» (Elīna Zeibote, Skaidrīte Grunte, Ieva Kūlīte, Madara Viļuma).

U16 grupa: 1. «Grīziņš» (Dāvis Laicāns, Elmārs Diņķītis, Renārs Stacēvičs, Jānis Ramšs), 2. «Cigāriņā» (Edijs Viļumsons, Rojs Rogovskis, Maksis Sokolovs, Elmārs Arcimovičs), 3. «Lubāna» (Arnolds Pukss, Daniels Lazda, Ričards Kolāts).

U14 grupa: 1. «Vītols Yo» (Rihards Vītols, Pauls Sīlis, Vents Liepnieks), 2. «Pumpji» (Rolands Opaļevs, Ralfs Gržibovskis, Tomass Timermanis, Bogdans Raiļans), 3. «Poļubomu» (Kārlis Frikmanis, Edgars Zicāns, Rolands Kārlis Plotnieks, Edgars Rončs).

U12 grupa: 1. «Lauķi» (Ralfs Vārtiņš, Edvards Lucis, Adriāns Šnipke), 2. «Ruksīši» (Annija Pozņaka, Linda Čevere, Baiba Čevere), 3. «Mana ome» (Dāvis Žilde, Ramona Eizentāle, Alise Siliņa, Aleksis Emīls Emsiņš).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu