«Ghetto Games festivāla Ventspilī» čempionu godā gan Latvijas, gan citu valstu sportisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar Ventspils pilsētas, Latvijas Universitātes un OKartes atbalstu no 29.jūnija līdz 1.jūlijam pirmo reizi Baltijā notikušajā «Ghetto Games festivālā Ventspilī» labākos panākumus ielu basketbolā un «Ghetto Football» guva Latvijas sportisti, bet skeitparka sporta veidos, «Ghetto Dance» un ielu vingrošanā uzvarētāju un laureātu pulkā arī viesi no Lielbritānijas, Somijas, Čehijas, Francijas, Vācijas, Lietuvas un Igaunijas. Kopumā sacensību dalībnieki sadalīja 6000 eiro lielu balvu fondu.

Līdzās sportiskās programmas svarīgākajiem notikumiem, kad skeitparkā sacentās labākie skeitborda, BMX frīstaila un «inline» skrituļslidošanas meistari no vairākām valstīm, bet Ventspils akvaparka stāvvietā divu dienu starptautiskajā turnīrā par ceļazīmi uz neoficiālo pasaules čempionātu «Moscow Open» sacentās septiņu valstu ielu basketbolisti, viena no «Ghetto Games festivāla Ventspilī» kulminācijām tika piedzīvota sestdienas vakarā, kad Piedzīvojumu parkā uz «Red Bull Tourbus» skatuves uzstājās gan labākie jaunie mūziķi, gan arī īpašais viesis Gacho.

Sestdien skeitparkā līdzās pašmāju labākajiem sportistiem cīņā devās arī daudzi lieliski meistari no citām valstīm. Par viņu meistarību klātienē pārliecinājās daudzie skatītāji, jo profesionāļu grupā visos trijos sporta veidos triumfēja tieši viesi.

Skeitparka sporta veidu dalībnieki starptautiskajās sacensībās cīnījās par 3000 Ls lielo balvu fondu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga. «Quiksilver» skeitborda sacensībās uzvarēja Lielbritānijas sportists Ross Makgurans, kurš apsteidza somu Villi Makelu un Ventspilī dzimušo pašreiz labāko Latvijas skeiteri Madaru Apsi. «PARBMX» sacensībās BMX frīstailā uzvarēja viens no labākajiem Eiropas braucējiem Mihaēls Berans no Čehijas, apsteidzot ventspilnieku Viktoru Kronbergu un čehu Tomasu Vāgneru. «Taktika.lv» «inline» skrituļslidošanas sacensībās pirmo vietu izcīnīja francūzis Romāns Abrate, bet laureātu pulkā vēl divi viesi – brits Stefens Sveins un vācietis Dominiks Vagners.

Ventspilī notika ne tikai tradicionālās «Ghetto Basket» ielu basketbola sacensības, bet arī Latvijā līdz šim vērienīgākais starptautiskais turnīrs ar septiņu valstu 19 komandu līdzdalību. «Ghetto Basket» izveidotājam Raimondam Elbakjanam izdevās lauzt arī citu valstu ielu basketbola meistaru domāšanu, jo turnīrs sekmīgi aizritēja bez tiesnešiem! Protams, ne visiem spēlētājiem bija viegli pierast pie šāda sacensību formāta, taču var droši teikt, ka uzvarēja stiprākie.

Pirmo vietu un ceļazīmi uz «Moscow Open» izcīnīja divkārtēja «Ghetto Basket» čempionvienība Jelgavas «Armet», kas finālā uzveica šīs vasaras ranga līdervienību «Mazais/SportosimVisi.lv». Par Ventspils turnīra čempioniem kļuva pagājušajā sezonā LBL klubā «Jelgava» spēlējušie Andris Justovičs, Edgars Krūmiņš, BK «Jelgava» pārstāvis Kristaps Kanbergs, kā arī jelgavnieku komandas menedžeris Gatis Justovičs.

Ielu basketbola programmas ietvaros notikušajā «Slam Dunk» konkursā triumfēja pašreiz labākais Latvijas dankmeistars Kristaps Dārgais, kuram gan Ventspilī ievērojamu pretestību izrādīja Agris Duļbinskis. «Ghetto Basket» tradicionālajā turnīrā vīriešu grupā triumfēja Salaspils komanda «HyDuck».

«Ghetto Dance» sacensībās ne tikai dalībnieku sastāvs, bet arī tiesnešu un pasākuma vadītāju kolektīvs bija izteikti starptautisks, jo Ventspilī bija sabraukuši daudzi kolorīti ielu deju sabiedrības pārstāvji. Labākos panākumus guva «Kashmir» (Lielbritānija), «Baltic Headz» (Igaunija/Lietuva) un «Alisja & Nadja» (Igaunija). Savukārt «Discomania» dāvāto skaņas aparatūru «Pioneer Steez» ieguva «Bump» no Latvijas.

«Ghetto Football» nepilnu divu vasaru vēsturē trīs pret trīs turnīrs ar apmalēm ieskautā laukumā pirmo reizi notika pludmales smiltīs. Oļiem bagāto smilšu pārbaudījumu vislabāk izturēja «Ghetto Football» asfalta laukumos lielu pieredzi guvušie «VBB» puiši - Matīss Ločāns, Artūrs Fjodorovs, Ģirts Burmistris.

Par Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības un Pasaules ielu vingrošanas federācijas rīkoto sacensību svarīgāko brīdi kļuva cīņa par Baltijas čempionu titulu. Patiešām simbolisko goda pjedestālu veidoja pa vienam pārstāvim no visām trijām valstīm. Uzvarēja Latvijas atlēts Andrejs Tamans, apsteidzot Makaru Zuhovu (Igaunija) un Deividu Smaidu (Lietuva).

1. jūlijā Piedzīvojumu parkā plānotās sacensības MTB un BMX treilos, kā arī veikbordā tika atceltas, godinot svētdienas rītā mirušā BMX braucēja Artūra Griķa piemiņu. 17 gadus vecais sportists sestdien smagi cieta sacensību negadījumā un tika nogādāts slimnīcā, tomēr ārstiem neizdevās glābt viņa dzīvību. Festivāla organizatori izsaka dziļu līdzjūtību Artūra tuviniekiem.

«Ghetto Games» vasara turpināsies 5. jūlijā Rīgā, Grīziņkalnā ar «Ghetto Basket» turnīru, bet 7. jūlijā ielu basketbols tiks spēlēts Saulkrastu pilsētas svētku ietvaros. Nākamais «Ghetto Football» turnīrs 11. jūlijā, un tā katru trešdienas pēcpusdienu līdz pat augusta beigām. Savukārt augusta pēdējā nedēļā Rīgā, Grīziņkalnā vasaras noslēguma nedēļa ar visu sporta veidu pārstāvju līdzdalību.

Festivāla oficiālā mājas lapa:

www.ghettogamesfestival.com.

Seko līdzi Ghetto Games jaunumiem:

www.draugiem.lv/ghettogames

www.twitter.com/ghettogames

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu