Mūsu futbolisti Baltijas kausa pusfinālā sagrauj Lietuvu (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas futbola valstsvienība Baltijas kausa izcīņas pusfināla mačā Igaunijas pilsētā Veru piektdien ar rezultātu 5:0 (3:0) pārliecinoši uzvarēja Lietuvu.

Divus vārtus Latvijas valstsvienības labā guva Edgars Gauračs, kurš līdz šim izlases rindās ar precīziem raidījumiem nebija izcēlies.

Mača 14.minūtē Lietuvas izlases soda laukumā tika pārkāpti noteikumi pret Igoru Savčenkovu, bet tiesneša nozīmēto 11 metru soda sitienu pārliecinoši realizēja Aleksandrs Cauņa. Vēl pēc četrām minūtēm jau 2:0 Latvijas komandas labā panāca Gauračs, kuram šie bija pirmie vārti valstsvienībā, bet 37.minūtē pretuzbrukumā trešos vārtus Latvijas vienības labā guva Aleksejs Višņakovs.

Ceturtos vārtus Latvijas izlase guva jau pašā otrā puslaika sākumā, kad izgājienu vienatnē pret sāncenšu vārtsargu izmantoja Gauračs. Savukārt cīņas beigās savus pirmos vārtus izlases labā guva arī Vitālijs Smirnovs, kurš izmantoja pretinieku vārtsarga kļūdu izgājienā.

Pašās cīņas beigās Latvijas izlase palika deviņu spēlētāju sastāvā, kad no laukuma par rupjiem noteikumu pārkāpumiem tika noraidīts pussargs Artis Lazdiņš un aizsargs Savčenkovs.

Šajā mačā Latvijas izlasē debitēja aizsargs Nauris Bulvītis.

Otrajā pusfinālā piektdien Tartu sacentīsies Igaunija un Somija.

Pēc tam svētdien notiks spēle par trešo vietu un fināls. Svētdienas mačs ar Somijas līdzdalību notiks plkst.13.30 Veru, bet cīņa, kurā piedalīsies Igaunija, risināsies plkst.16.30 Tartu.

Baltijas kauss pirmoreiz notika vēl 1928.gadā un ir viens no senākajiem komandu turnīriem Eiropā. Pašlaik sacensības notiek reizi divos gados. Iepriekšējā turnīrā 2010.gadā Kauņā uzvarēja Lietuvas valstsvienība, bet Latvija ieņēma otro vietu.

Ar desmit uzvarām, 12 otrajām un vienu trešo vietu Latvija ir titulētākā komanda Baltijas kausa vēsturē, bet desmit uzvaras izcīnījusi arī Lietuva. Savukārt Igaunija 23 Baltijas kausos uzvarējusi vien trīs reizes, pēdējo no panākumiem svinot vēl 1938.gadā, bet augstāk par trešo vietu tā pēdējoreiz bija 1996.gadā.

Šogad ir pirmā reize, kad Baltijas kausā ierasto trīs komandu vietā piedalās četras. Savukārt nākamie trīs turnīri varētu risināties Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE). Šajā valstī pēdējos gados sācies īsts futbola bums. Sporta karalis skatāms televīziju ekrānos visu diennakti, bet Baltijas kauss, kas pirmoreiz tika izspēlēts 1928.gadā, ir labs produkts vietējiem līdzjutējiem. Iespējamo projektu prezentējošajā nozīmītē minēta valsts sestā lielākā pilsēta Rāselhaima, kā arī vācu aviokompānija «Lufthansa» un viesnīcu tīkls «Hilton».

Latvijas futbola izlases spēlētāju saraksts dalībai Baltijas kausā

vārtsargi - Andris Vaņins («Sion», Šveice), Pāvels Doroševs («Gabala», Azerbaidžāna), Germans Māliņš (Rīgas «Skonto»);

aizsargi - Igors Savčenkovs («Skonto»), Nauris Bulvītis, Antons Jemeļins (abi - JPFS/FK «Spartaks»), Vitālijs Smirnovs («Ventspils»), Oskars Kļava, Ritus Krjauklis (abi - «Liepājas metalurgs»);

pussargi - Aleksejs Višņakovs («Cracovia», Polija), Ivans Lukjanovs (Gdaņskas «Lechia», Polija), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Oļegs Laizāns (Lodzas LKS, Polija), Aleksandrs Fertovs, Alans Sineļņikovs (abi - «Skonto»), Artis Lazdiņš («Jelgava»), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas «Baltika», Krievija), Igors Tarasovs (Zagatalas «Simurg», Azerbaidžāna);

uzbrucēji - Vladislavs Kozlovs («Jelgava»), Edgars Gauračs (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija), Andrejs Perepļotkins (Karši «Nasaf», Uzbekistāna), Vladimirs Kamešs («Liepājas metalurgs»).

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu