Starkovs: Baltijas kauss būs iespēja rezervistiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Mēs esam savākuši spēcīgākos futbolistus pārstāvēt Latviju šajā Baltijas kausa izcīņā, kas ir viens no vecākajiem un prestižākajiem turnīriem Eiropā. Centīsimies sasniegt maksimālu rezultātu un parādīt labu spēli,» pirms došanās uz Baltijas kausa izcīņu, kas šogad notiks Igaunijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājas lapā sacījis Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

«Attaisnojošu iemeslu dēļ no mūsu ierastajiem līderiem šajā spēlē nebūs Denisa Ivanova, Kaspara Gorkša un Artjoma Rudņeva. Tādējādi šī būs iespēja mūsu rezervistiem radīt konkurenci mūsu pamatspēlētājiem,» izteicās Starkovs.

«Ja vērtējam spēli ar Poliju, tad es nenodalītu pirmo un otro puslaiku. Manuprāt, pirmais puslaiks bija ļoti skatāms ar atklātu futbolu, savukārt otrajā puslaikā gan mēs, gan Polija vienkārši nedaudz fiziski nosēdāmies un spēles temps krietni mazinājās. Lai gan arī otrajā puslaikā mums bija uzbrukumi, kurus nespējām noslēgt ar precīziem sitieniem.

Skatīsimies, kādu spēles plānu izvēlēties. Viss atkarīgs kā no pretinieka spēles, tā arī no mūsu stāvokļa. Tomēr šajā spēlē mums nepalīdzēs trīs komandas līderi. Centīsimies gūt vārtus, jo bez gūtajiem vārtiem nav uzvaras. Spēlēsim droši, tajā pašā laika centīsimies sasniegt nepieciešamo rezultātu.»

Atbildot uz jautājumu par standartsituāciju nozīmi Latvijas izlases spēles taktikā, Starkovs atzīmēja, ka šajā komponentā liela nozīme ir izlases pussargam Aleksandra Cauņam, kura veiksmīgie centrējumi bieži vien ir noveduši pie Latvijas izlases vārtu guvuma atbildīgās spēlēs.

«Centīsimies parādīt labu spēli un vinnēt,» teica Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins.

Latvijas izlases pirmā spēle Baltijas Kausa ietvaros paredzēta piektdien, 1. jūnijā, plkst. 17:30 Viru pilsētas stadionā ar Lietuvas valstsvienību.

Baltijas kausa izcīņā šogad piedalās četras komandas – Igaunija, Latvija, Lietuva un Somija. Starkova vadītā komanda turnīra ietvaros izspēlēs divus mačus – piektdien, 1. jūnijā, plkst. 17:30 Viru pilsētas stadionā Latvijas izlase tiksies ar Lietuvu, savukārt atkarībā no pusfināla spēles rezultāta - Baltijas Kausa spēle par 3. vietu un fināls notiks svētdien, 3. jūnijā Tartu vai Viru pilsētā.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts dalībai Baltijas Kausā

Vārtsargi: Andris Vaņins («Sion», Šveice), Pāvels Doroševs («Gabala», Azerbaidžāna), Germans Māliņš (Rīgas «Skonto»).

Aizsargi: Igors Savčenkovs («Skonto»), Nauris Bulvītis (JPFS/FK «Spartaks»), Vitālijs Smirnovs («Ventspils»), Oskars Kļava, Ritus Krjauklis (abi - «Liepājas metalurgs»), Antons Jemeļins (JPFS/FK «Spartaks»).

Pussargi: Aleksejs Višņakovs («Cracovia», Polija), Ivans Lukjanovs (Gdaņskas «Lechia», Polija), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Oļegs Laizāns (Lodzas LKS, Polija), Aleksandrs Fertovs, Alans Sineļņikovs (abi - «Skonto»), Artis Lazdiņš («Jelgava»), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas «Baltika», Krievija), Igors Tarasovs (Zagatalas «Simurg», Azerbaidžāna).

Uzbrucēji: Vladislavs Kozlovs («Jelgava»), Edgars Gauračs (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija), Andrejs Perepļotkins (Karši «Nasaf», Uzbekistāna), Vladimirs Kamešs («Liepājas metalurgs»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu